Calendar Evaluare Națională: clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Calendarul pentru evaluările naționale la finalul claselor...

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin...

Apple lucrează la o aplicaţie de tip jurnal

EconomieApple lucrează la o aplicaţie de tip jurnal

Apple se pregăteşte să-şi extindă portofoliul de aplicaţii cu un jurnal digital, în care un focus important va cădea pe partea de sănătate, susţin sursele citate de The Wall Street Journal.

Prin intermediul acestei aplicaţii, utilizatorii vor putea ţine o evidenţă a evenimentelor personale, vor putea nota ce au făcut, cum s-au simţit şi alte informaţii similare.

Conform aceloraşi surse, aplicaţia va analiza comportamentul utilizatorilor pentru a înţelege cum arată o zi normală din viaţa acestora, cum şi unde îşi petrec majoritatea timpului, respectiv cu cine.

Pentru că implicaţiile asupra intimităţii utilizatorilor sunt evidente, Apple urmează să le promită utilizatorilor că nu au de ce să-şi facă griji, pentru că datele colectate nu vor părăsi telefonul şi nu vor ajunge pe serverele companiei.

Studiile arată că menţinerea unui jurnal personal ajută la îmbunătăţirea sănătăţii mentale şi fizice, iar asta pare să fie una din principalele motivaţii pe care Apple le are pentru lansarea unei astfel de aplicaţii.

Gigantul american încearcă să se extindă în zona sănătăţii, iar o astfel de aplicaţie i-ar pune la dispoziţie o mare cantitate de date din acest domeniu.

Viitoarea aplicaţie ar urma să fie integrată în iOS 17, care va fi lansat la toamnă, şi să ajungă, astfel, pe iPhone-urile tuturor celor care vor face update-ul.

Citeste si alte articole: