România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

Jaguar și noua mașină electrică: modelul de lux la care lucrează

EconomieJaguar și noua mașină electrică: modelul de lux la care lucrează

Primul model nou al reinventării lui Jaguar ca marcă integrală electrică va avea un design „atrăgător” ca niciun alt model electric de astăzi, a declarat Gerry McGovern, Chief Creative Officer al JLR.

Marca Jaguar se va reinventa odată cu lansarea în 2025 a unui model GT cu patru uși complet electric, care va avea un stil „exuberant și neînfricat”, au spus directorii.

Mașina va fi cel mai rapid model al mărcii până în prezent și va costa mai mult de 124.200 de dolari, pe măsură ce Jaguar se mută mai de lux în spațiul ultralux al unor mărci precum Bentley. Acesta va avea o autonomie de până la 700 km.

Jaguar Land Rover investește 1 miliard de lire sterline în dezvoltarea unei noi platforme numită Jaguar Electrified Architecture (JEA) pentru viitoarele Jaguar, deoarece marca trece la vânzarea numai de mașini electrice cu baterie după 2025.

În total, JLR investește 15 miliarde de lire sterline în următorii cinci ani în electrificare pentru mărcile sale Jaguar, Range Rover și Land Rover.

Citește și: O mașină americană legendară, adusă la ITP în Vaslui

Investiții masive

GT, primul model nou al reinventării lui Jaguar în cadrul Proiectului Renaștere, va avea un design „atrăgător” ca niciun alt model electric de astăzi, a declarat Gerry McGovern, Chief Creative Officer al JLR.

„Acesta va fi un moment cheie în istoria lui Jaguar”, a spus el.

Viitoarele Jaguare vor folosi stilul iconic al modelelor precum E-Type, dar vor fi reimaginate radical, a spus McGovern. „Vor șoca și vor fi neînfricați”, a spus el.

Inginerii și designerii Jaguar au lucrat la viitoarea linie de vehicule electrice a mărcii în ultimii doi ani.

Trei echipe de proiectare au construit 18 modele pentru a explora proiecte pentru viitoarele modele Jaguar, a spus McGovern.

Rezumatul de design a fost inspirat de etosul fondatorului Jaguar, Sir William Lyons, conform căruia mașinile mărcii „ar trebui să fie o copie a nimicului”, a spus McGovern. Această filozofie a fost exemplificată de E-Type, care „părea că a căzut din spațiul cosmic”, a spus McGovern.

Întrebat dacă designul mașinilor Jaguar în ultimii ani a fost un eșec, McGovern a spus că nu au fost. Design-urile „nu au fost rele, dar modelele anterioare au vizat o bază mai mare de clienți”, a spus el.

GT va fi primul dintre cele trei Jaguar electrice complet noi. Va intra în vânzare pe piețe selectate anul viitor, cu livrări către clienți în 2025.

Sursa: playtech.ro

Citeste si alte articole: