România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

Pierderile la nivel procentual ale Colterm au crescut față de anii precedenți

Din OrasPierderile la nivel procentual ale Colterm au crescut față de anii precedenți

În ciuda modernizărilor efectuate la rețeaua primară, pierderile de energie ale Colterm sunt mai mari decât anul trecut. Bilanțul energetic a fost aprobat de Consiliul Local Timișoara, iar aceste pierderi din rețea sunt suportate din bugetul local. Primarul Dominic Fritz intenționează să plătească doar o parte din pierderi, și anume suma necesară pentru achiziționarea certificatelor de poluare, argumentând că s-au făcut investiții.

“Spre surprinderea mea, pierderile la nivel procentual chiar au crescut față de anii trecuți, deși am schimbat anul trecut 30km de rețea primară și asta bineînțeles că ridică niște semne de întrebare. Voi propune Consiliul Local, pe baza acestui bilanț, să aprobăm doar o parte a acestor pierderi în bani, exact partea care să ajungă ca Colterm să cumpere restul certificatelor, dar nu toată suma, tocmai pentru că sunt niște întrebări”, zice Dominic Fritz.

Consilierul PSD Radu Țoancă a salutat faptul că s-a găsit o soluție pentru achiziționarea certificatelor de poluare, însă a adus aminte că timp de doi ani acestea nu au fost cumpărate, ceea ce a dus la impunerea unor amenzi semnificative pentru Colterm.

“Nu trebuie să uităm că doi ani la rândul nu am plătit aceste certificate, a fost singura firmă de profil din țară și mă bucur, deși nu ar trebui să mă bucur, că ajungem să salutăm o normalitate, adică faptul că o societate care poluează cumpără certificate pe care toată lumea în Europa le cumpără”, precizează Radu Țoancă.

Primarul Dominic Fritz a anunțat că în viitorul apropiat trebuie analizată cu seriozitate ideea ca societatea de termoficare să se ocupe numai de producerea agentului termic, iar sarcina distribuției să fie preluată de Primărie.

Citeste si alte articole: