Prezentare inedită de modă, ieri, în Timișoara

Din OrasPrezentare inedită de modă, ieri, în Timișoara

Miercuri, 19 aprilie 2023, Clubul Facultății de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica Timișoara a găzduit o prezentare de modă inedită realizată de către studenți, ca parte a unei expoziții cu tema „Colecții de design vestimentar cu inspirație din trecut și accesorii din materiale reciclate”.

Evenimentul a fost bazat pe lucrările studenților din anul 3 la specializarea Mobilier și Amenajări Interioare, Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara, create în cadrul disciplinei opționale Design Vestimentar. Tema de anul acesta a fost crearea unor colecții vestimentare cu inspirație din orice perioadă stilistică studiată împreună la curs, utilizând parțial sau total materiale reciclabile. Fiecare student a prezentat o colecție de 10 ținute, prin desene realizate în diferite tehnici de reprezentare grafică. În plus, în cadrul orelor de seminar, aceștia au realizat una dintre cele 10 ținute pe un manechin din lemn de dimensiuni reduse (30 cm) și au creat un accesoriu la scară reală 1:1, utilizând pe cât posibil materiale reciclabile.

Expoziția de modă neconvențională organizată la Clubul Facultății de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica Timișoara, în data de 19 aprilie 2023, a fost coordonată de lect.dr.arh. Anghel Andreea, cu sprijin din partea designerului vestimentar Laura Chiriță. Expoziția, parte a temei „Colecții de design vestimentar cu inspirație din trecut și accesorii din materiale reciclate”, a fost realizată de studenții anului 3 de la specializarea Mobilier și Amenajări Interioare, Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara, în cadrul disciplinei opționale Design Vestimentar. Fiecare student a prezentat o colecție de 10 ținute, cu inspirație din orice perioadă stilistică studiată la curs, utilizând materiale reciclabile. În plus, în cadrul orelor de seminar, au creat un accesoriu la scară reală 1:1, utilizând pe cât posibil materiale reciclabile și au materializat una dintre cele 10 ținute pe un manechin de dimensiuni reduse (30 cm).

La mini-parada de modă, peste 30 de studenți au prezentat planșele și ținutele la scară redusă, purtând accesoriile realizate la scara 1:1. Creativitatea și munca depusă pe parcursul a 7 săptămâni sunt remarcabile, mai ales având în vedere că disciplina Design Vestimentar este opțională. Implicarea studenților în organizarea evenimentului a fost de asemenea notabilă.

Citeste si alte articole: