Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

China urmăreşte ”supremaţia tehnologică globală” în spaţiul cibernetic, afirmă şeful securităţii cibernetice din Marea Britanie

EconomieChina urmăreşte ”supremaţia tehnologică globală” în spaţiul cibernetic, afirmă şeful securităţii cibernetice din Marea Britanie

Lindy Cameron, directorul Centrului Naţional pentru Securitate Cibernetică (NCSC), parte a agenţiei britanice de spionaj GCHQ, a declarat că Marea Britanie are o ”îngrijorare legitimă” cu privire la efectele pe care tehnologia chineză le poate avea asupra securităţii cibernetice.

”China nu doar face eforturi pentru paritate cu ţările occidentale, ci ţinteşte supremaţia tehnologică globală”, a declarat Cameron la o conferinţă anuală guvernamentală de securitate cibernetică la Belfast.

”Fără îndoială, nu ne putem permite să nu ţinem pasul cu China. În caz contrar, riscăm ca China să devină puterea predominantă în spaţiul cibernetic”, a spus acesta.

China îşi foloseşte, de asemenea, capacităţile cibernetice pentru a dobândi proprietate intelectuală, pentru a-şi atinge obiectivele geopolitice strategice şi pentru a conduce campanii globale de spionaj, a adăugat Cameron.

Luna trecută, Marea Britanie a interzis utilizarea TikTok pe telefoanele guvernamentale, urmând ca alte ţări occidentale să interzică aplicaţia video deţinută de China, din cauza problemelor de securitate.

TikTok a fost tot mai atent urmărită, din cauza temerilor că datele utilizatorilor din aplicaţia deţinută de compania ByteDance din Beijing ar putea ajunge în mâinile guvernului chinez, subminând interesele de securitate occidentale.

Statele Unite, Canada, Belgia şi Comisia Europeană au interzis, de asemenea, aplicaţia de pe dispozitivele oficiale.

China a caracterizat interdicţiile ca fiind motivate politic. Beijingul neagă în mod obişnuit orice implicare în hacking şi spune că îi pedepseşte pe cei care fac acest lucru.

 

Citeste si alte articole: