Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

Unul dintre cele mai eficiente canale de propagandă pro-Rusia este condus de un fost ofițer al Marinei SUA care locuiește la Washington

ExterneUnul dintre cele mai eficiente canale de propagandă pro-Rusia este condus de un fost ofițer al Marinei SUA care locuiește la Washington

Un cont de pe una din rețelele sociale de pe care se răspândeau informații eronate despre războiul din Ucraina a fost creat de un fost subofițer al Marinei SUA, a confirmat The Wall Street Journal, potrivit Business Insider.

Sarah Bils, o femeie din SUA de 37 de ani din Oak Harbor, Washington, servise la US Naval Air Station de pe insula Whidbey până în noiembrie 2022, arată înregistrările online ale Marinei. Identitatea lui Bils a fost descoperită pentru prima dată de utilizatorii de pe Twitter și Reddit și prima dată raportată de un site de advocacy.

Pe internet, Bils purta numele de Donbass Devushka, iar pe contul ei se postau reprezentări grafice ale luptelor și era lăudată aripa brutală a armatei ruse cunoscută sub numele de grupul Wagner și uneori se sărbătorea moartea luptătorilor ucraineni.

Bils a spus pentru WSJ că alte 15 persoane o ajutau să administreze contul.

Persoana are un canal YouTube, unul de Twitter și un podcast Spotify cu zeci de mii de urmăritori. Pe podcast, Bils, care în postările anterioare pretindea că este din Europa de Est, pare să vorbească cu un accent fals.

Contul ei de Telegram a fost, de asemenea, asociat cu răspândirea unor documente scurse de la serviciile de informatii care au apărut pe un server Discord. Autorul scurgerii, Jack Teixeira, un lucrător al Gărzii Naționale a SUA, în vârstă de 21 de ani, a fost arestat joi și acuzat vineri de deținerea de documente clasificate referitoare la securitatea națională.

Bils, care avea autorizații de securitate secrete ca ofițer al Marinei, a spus WSJ că nu a ajutat la scurgerea documentelor.

Citeste si alte articole: