Banca Transilvania a preluat grupul OTP din România

Tranzacție autorizată Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin...

UPDATE-Cadariu a găsit nereguli la Costineşti, considerând situaţia îngrijorătoare, mai ales pentru siguranţa turiştilor/ Primar: Zona cu probleme, administrată de Ministerul Familiei; sunt 82 de litigii: Aşteptăm 30.000 de tineri de 1 Mai/ Reacţia ministerului

EconomieUPDATE-Cadariu a găsit nereguli la Costineşti, considerând situaţia îngrijorătoare, mai ales pentru siguranţa turiştilor/ Primar: Zona cu probleme, administrată de Ministerul Familiei; sunt 82 de litigii: Aşteptăm 30.000 de...

Cadariu a declarat că a vizitat toate staţiunile de pe litoral, iar probleme a găsit la Costineşti. 

“Am vizitat toate staţiunile de pe litoral; am început de la Mangalia şi m-am oprit în Constanţa. Lucrurile, în linii mari, arată bine, din punctul meu de vedere. La Neptun şi la Olimp, dar şi în cele două Eforii există în desfăşurare lucrări, dar care se vor încheia până la începutul sezonului. În schimb, la Costineşti, situaţia este îngrijorătoare, mai ales în ceea ce priveşte siguranţa turiştilor”, a declarat ministrul Constantin-Daniel Cadariu.

Imediat după vizita independentă a ministrului de pe litoral, echipa Direcţiei Generale Turism a organizat o acţiune de control în staţiunea de interes naţional Costineşti. 

 

Neregulile identificate la nivelul structurilor de cazare şi al celor de alimentaţie publică, dar şi lipsa de salubrizare a spaţiilor publice au fost constatate şi de inspectorii delegaţi ai Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT). În scopul remedierii situaţiilor identificate, a fost iniţiat dialogul, la sediul ministerului, cu reprezentanţii autorităţilor publice locale din Costineşti, ai Biroului de Turism pentru Tineret S.A. (BTT), societate aflată în portofoliul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, care deţine majoritatea terenurilor din staţiune, precum şi cu BTT Perla Costineştiului S.A”, a transmis Ministerul Turismului. 

Cadariu a precizat că mai multe măsuri trebuie luate până la deschiderea sezonului estival, iar în caz contrar a avertizat că ar putea recurge la retragerea clasificării turistice. 

„O primă serie de măsuri de remediere trebuie implementată până la deschiderea sezonului estival! În caz contrar, vom fi nevoiţi să recurgem la retragerea clasificării turistice, care duce la sistarea activităţii economice a operatorilor de profil din Costineşti. Sper să nu ajungem şi la retragerea atestării de staţiune turistică de interes naţional. Din acest motiv, îmi doresc să facem front comun: ministerul, primăria şi BTT, precum şi toate instituţiile cu rol de control în această speţă, astfel încât siguranţa turiştilor să fie garantată! În următoarea perioadă, vom avea controale la toţi operatorii economici din Costineşti care sunt clasificaţi de noi şi, acolo unde se impune, reiterez faptul că vom retrage dreptul de a desfăşura activităţi turistice”, a mai declarat ministrul Turismului. 

 

Primarul comunei Costineşti, Dumitru Jeanu, a declarat pentru News.ro că imaginile pe care Ministerul Turismului le-a prezentat cu problemele din Costineşti sunt din zona BTT, iar acele clădiri aparţin Ministerului Tineretului şi Familiei. 

“98-99% din acele imagini sunt din zona BTT-ului, care se află în administrarea unui alt minister – Ministerul Tineretului şi Familiei. E staţiunea veche acolo. Vrem să colaborăm. Noi ne putem implica pe partea de autorizare şi eventual amendarea agenţilor economici, dar sunt 82 de litigii în acea zonă. S-a încercat mai demult o privatizare acolo care a eşuat. Situaţia se va rezolva cumva la nivel central. Unii au investit, alţii le-au lăsat în paragină. Sunt de 30 de ani aşa”, a explicat primarul din Costineşti. 

De asemenea, primarul a mai precizat că imaginile respective sunt de acum două săptămâni şi că situaţia se schimbă de la o zi la alta.  

“Imaginile sunt de acum vreo două săptămâni. Deja se schimbă de la zi la zi. Agenţii economici au primit notificări din partea noastră să facă curat. Noi ca autoritate locală nu ne putem implica pe proprietatea unui minister”, a mai afirmat Dumitru Jeanu.

Primarul a mai precizat că situaţia se va îmbunătăţi, fiind şi interesul autorităţii locale să atragă cât mai mulţi turişti. 

“Deja şi anul acesta avem ceva evenimente, vrem să atragem cât mai mulţi turişti, să redevenim staţiunea tineretului. Vom avea peste 30.000 de tineri de 1 Mai”, a mai afirmat primarul din Costineşti.

Citeste si alte articole: