Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Șapte tranzacții imobiliare cu valoarea de peste 5 milioane euro în primul trimestru

ImobiliareȘapte tranzacții imobiliare cu valoarea de peste 5 milioane euro în primul trimestru

În primul trimestru al anului 2023 au fost închise tranzacții imobiliare cu o valoare totală de aproximativ 133 milioane euro (considerând numai tranzacțiile de minim 5 milioane de euro), arată datele JLL.

Vânzarea One Herăstrău Office, proces asistat de JLL, a fost cea mai importantă tranzacție de pe piața de birouri în această perioadă.

În cadrul sectorului industrial, cea mai mare tranzacție a fost preluarea de către liderul pieței, CTP, a portofoliului imobiliar de 100.000 mp al FM Logistic în cadrul unui de proces de sale&leaseback.

Urmând tendința regională, randamentele prime au crescut în primul trimestru cu 0.25% pentru spațiile de birouri (ajungând la 7.25%) și de retail (7.5% pentru centre comerciale și 8.00% pentru parcuri de retail) și au stagnat pentru spațiile industriale (7.5%).

Sectorul de spații industriale a atras 45% din volumul total de investiții din primul trimestru al anului, segmentul de birouri a reprezentat 35%, hotelurile 14%, iar spațiile de retail aproximativ 6%.

București a atras în primul trimestru al anului aproape 45% din volumul total de investiții, fiind urmat de Timișoara, cu 23% și Constanța, cu aproximativ 10%.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: AFI achiziționează portofoliul de birouri din România al NEPI Rockastle

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Citeste si alte articole: