Calendar Evaluare Națională: clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Calendarul pentru evaluările naționale la finalul claselor...

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin...

Dalai Lama, filmat când sărută un băiețel și îi spune să îi „sugă limba”! Reacția liderului tibetan de 87 de ani!

MedicalDalai Lama, filmat când sărută un băiețel și îi spune să îi „sugă limba”! Reacția liderului tibetan de 87 de ani!

Unul dintre liderii spirituali cei mai respectați din lume, Dalai Lama, a fost prins într-o situație scandaloasă care a șocat opinia publică! Conform CNN, liderul budist tibetan a fost filmat în timp ce săruta pe gură un băiețel și îi cerea să îi „sugă limba”! Scenele au avut loc în februarie la templul lui Dalai Lama din Dharamsala, India, în cadrul unui eveniment cu aproximativ 100 de elevi.

În videoclipul viral care a făcut înconjurul internetului, băiatul poate fi văzut apropiindu-se de Dalai Lama și întrebându-l dacă îl poate îmbrățișa. Liderul spiritual l-a invitat pe băiat pe scenă și l-a făcut să îl sărute și să îl îmbrățișeze. Apoi, fără nicio justificare, Dalai Lama l-a sărutat pe gură și i-a cerut băiatului să îi „sugă limba”, scoțându-și limba și apropiindu-și capul de copil.

Haq Center for Child Rights, o organizație cunoscută din Delhi care luptă pentru drepturile copilului, a condamnat vehement această acțiune și a cerut o reacție fermă din partea comunității internaționale. „Nu există nicio justificare pentru comportamentul lui Dalai Lama! Toate formele de abuz asupra copiilor trebuie condamnate și pedepsite în consecință!”, au declarat reprezentanții organizației pentru CNN.

Dalai Lama își cere scuze

Într-o declarație oficială transmisă de biroul său, Dalai Lama a cerut scuze băiatului și familiei sale, precum și „numeroșilor săi prieteni din întreaga lume”. El a declarat că tachinează adesea oamenii pe care îi întâlnește într-un mod jucăuș și inocent, chiar și în public și în fața camerelor de luat vederi, dar că regretă profund incidentul. Sfinția Sa tachinează adesea oamenii pe care îi întâlnește într-un mod inocent și jucăuș, chiar și în public și în fața camerelor de luat vederi. Regretă incidentul”.

Aceasta nu este prima dată când Dalai Lama face declarații controversate. Într-un interviu acordat BBC în 2019, liderul spiritual a sugerat că, dacă s-ar întoarce ca femeie, ar trebui să fie mai atrăgătoare. În plus, el a făcut și declarații privind imigrația în Europa, sugerând că este mai bine să păstrăm Europa pentru europeni și că nu ar fi posibil ca întreaga Europă să devină o țară musulmană sau africană.ătorii săi îl apără și spun că Dalai Lama a fost înțeles greșit. Unii susțin că liderul spiritual a folosit o expresie culturală tibetană atunci când i-a cerut băiatului să îi „sugă limba”, dar această justificare nu este acceptată de organizațiile pentru drepturile copilului.

Cu siguranță, acest incident a zguduit imaginea lui Dalai Lama și a stârnit controverse în lumea întreagă. Cu toate acestea, sperăm că liderul spiritual va învăța din această experiență și va acționa în mod adecvat în viitor. Este important să ne amintim că toți oamenii trebuie să fie tratați cu respect și că abuzul asupra copiilor nu este niciodată acceptabil.

Citeste si alte articole: