Banca Transilvania a preluat grupul OTP din România

Tranzacție autorizată Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin...

O criză a obuzelor de artilerie a lovit armata lui Putin și „suferă pierderi colosale” pe frontul de est din Ucraina

ExterneO criză a obuzelor de artilerie a lovit armata lui Putin și „suferă pierderi colosale” pe frontul de est din Ucraina

O criză a obuzelor de artilerie a lovit armata lui Putin. Ucraina a pus peste 6.000 de mine antitanc de-a lungul frontierei cu Rusia și Belarus, pentru a-și întări apărarea, a anunțat pe Telegram un oficial de la Kiev.

O criză a obuzelor de artilerie a lovit armata lui Putin! Între timp, relatează analiștii militari, rușii se zbat să avanseze pe fronturile din țara vecină, în timp ce se confruntă cu o lipsă acută de obuze de artilerie.

„Suferă pierderi colosale în regiunea Donețk”, transmite armata ucraineană.

Iar forțele Kievului au arătat imagini cu cele mai noi sisteme de rachete anti-aeriene primite din Vest.

Sunt imagini difuzate în premieră de forțele aeriene ucrainene cu sistemul avansat de rachete sol-aer NASAMS, care contribuie la consolidarea apărării aeriene. Radarul poate detecta ținte pe o distanță de până la 120 km. În prezent, ucrainenii dețin două astfel de sisteme, oferite de Statele Unite.

Situație dificilă pentru soldații ruși

Mikita, comandantul unui sistem NASAMS: „Cred că, în viitorul apropiat, brigada de apărare aeriană va fi înarmată cu toate sistemele de rachete de ultimă generație care vor fi disponibile în Ucraina”.

Între timp, bombardamentele ruse continuă. O ploaie de bombe a căzut peste Herson în 24 de ore. Iar în orașul Zaporojie un bărbat și fiica lui au murit după ce locuința le-a fost distrusă de rachete.

Însă, apreciază analiștii militari, forțele ruse se confruntă cu o penurie de muniție de artilerie pe linia frontului.

Institutul pentru Studiul Războiului citează raportul unui comandant militar care a decis să oprească aprovizionarea cu obuze acolo unde nu există operațiuni ofensive active. Pe de altă parte – aflate peste tot în defensivă – forțele ucrainene folosesc cam o treimie din obuzele trase de inamic – după cum arată un raport publicat de Washington Post, pentru că sunt mult mai riguroase cu alegerea țintelor pe care le lovesc.

Zelenski va merge în Germania

Președintele Zelenski e convins că Rusia se izolează și mai mult de lume, după ce a atacat cu rachete chiar și în Duminica Floriilor, făcând victime în rândul civililor.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Fiecare sărbătoare creştină luminoasă ne învaţă că poate nu ştim cum, dar trebuie să fim siguri că răul va pierde. Trebuie să credem. Iar noi credem. Trebuie să aducem mai aproape înfrângerea răului. Şi noi o aducem mai aproape”.

Potrivit publicației Bild, liderul de la Kiev va merge în Germania luna viitoare, pentru prima dată de la începutul războiului.

Citeste si alte articole: