Calendar Evaluare Națională: clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Calendarul pentru evaluările naționale la finalul claselor...

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin...

Hamilton Central Europe va deschide în Timișoara un hub de dezvoltare software

Din OrasHamilton Central Europe va deschide în Timișoara un hub de dezvoltare software

Compania elvețiană Hamilton, lider mondial în manipularea lichidelor, continuă să investească în România. Hamilton Central Europe din Timiș, care face parte din grupul Hamilton, va deschide un hub de dezvoltare software specializat în platforme automate pentru manipularea lichidelor în luna mai. Acesta va fi amplasat în centrul de afaceri Iulius Town și va contribui la soluțiile software ale diviziei de robotică Hamilton.

Hamilton Central Europe și-a început activitatea în România în 2013 și a devenit a doua țară din Europa, după Elveția, unde are activități de producție. De asemenea, este singura companie din România specializată în producția de seringi microlitrice și produce instrumente de precizie ridicată, cum ar fi seringi microlitrice, ace, pompe de dozaj, module de pipetare și accesorii, folosite în laboratoarele de analiză și cercetare. Compania se ocupă integral de dezvoltarea acestor produse, inclusiv partea de mecanică, hardware, firmware și software. Noul hub de dezvoltare software va opera la nivel global pentru divizia de robotică a grupului Hamilton.

„Înființarea hub-ului de dezvoltare software în Timiș este un pas foarte important în strategia noastră de consolidare a ofertei de software pentru clienții noștri.

Sunt foarte încântat să urez bun venit celor două noi echipe din Timiș, care vor contribui activ la dezvoltarea software-ului nostru VENUS, a proiectelor viitoare și vor colabora cu echipele din Reno (Nevada, SUA) și Bonaduz (Graubünden, Elveția)”, a transmis Jean-Claude Lugeon, Senior Project Leader la Hamilton Bonaduz AG.

Grupul Hamilton are o divizie de Robotică care dezvoltă și produce instrumente automate pentru manipularea lichidelor în Elveția și Statele Unite ale Americii. Acestea sunt utilizate în spitale, laboratoare și alte instituții de cercetare. Compania a fost prima care a realizat un diluator semi-automat în 1970 și prima platformă complet automatizată în 1980.

În următoarele luni, două echipe Scrum vor fi formate în cadrul hub-ului, fiind angajate aproximativ 20 de persoane cu diferite roluri, cum ar fi: ingineri de software cu diverse niveluri de senioritate, coordonatori de echipe, Scrum Masteri, ingineri de testare a software-ului, proprietari de produse și ingineri DevOps.

Compania Hamilton și-a început activitatea în România în anul 2013, prin producția de seringi microlitrice și ace, folosite exclusiv în laboratoarele de cercetare pentru măsurarea și pipetarea precisă în gama microlitrilor. Odată cu deschiderea Hamilton Central Europe, România a devenit a doua țară din Europa, după Elveția, în care compania Hamilton desfășoară activități de producție. În prezent, Hamilton Central Europe produce instrumente de precizie ridicată utilizate în laboratoarele de analiză și cercetare (cum ar fi seringi microlitrice, ace, pompe de dozaj, module de pipetare și accesorii), precum și consumabile de unică folosință utilizate în secțiile de terapie intensivă, cu ajutorul unei echipe de aproximativ 350 de angajați în fabrica din Giarmata, Timiș. Produsele fabricate în Timiș de către Hamilton Central Europe sunt utilizate în piețele de profil din Europa, Asia și Africa de Sud, în mare parte în laboratoarele de cercetare științifică, laboratoarele de aplicații analitice și secțiile de terapie intensivă din întreaga lume.

Citeste si alte articole: