Banca Transilvania a preluat grupul OTP din România

Tranzacție autorizată Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin...

Tesla este acuzată într-un posibil proces colectiv că a încălcat viaţa privată a clienţilor săi

EconomieTesla este acuzată într-un posibil proces colectiv că a încălcat viaţa privată a clienţilor săi

Procesul de la Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul de Nord al Californiei a venit după ce Reuters a relatat joi că grupuri de angajaţi ai Tesla au distribuit în mod privat, printr-un sistem intern de mesagerie, videoclipuri şi imagini uneori extrem de invazive înregistrate de camerele video ale maşinilor clienţilor, între 2019 şi 2022.

Procesul, intentat de Henry Yeh, un rezident din San Francisco care deţine modelul Y de la Tesla, susţine că angajaţii Tesla au putut accesa imaginile şi videoclipurile pentru ”divertismentul lor lipsit de gust şi maliţios” şi ”umilirea celor înregistraţi pe furiş”.

”Aşa cum ar fi oricine, domnul Yeh a fost revoltat de ideea că dispozitivele video ale Tesla pot fi folosite pentru a încălca intimitatea familiei sale, pe care Constituţia Californiei o protejează cu scrupulozitate”, a declarat Jack Fitzgerald, un avocat care îl reprezintă pe Yeh, într-o declaraţie pentru Reuters.

El a mai spus că ”Tesla trebuie să fie trasă la răspundere pentru aceste intruziuni şi pentru denaturarea practicilor sale laxe de confidenţialitate faţă de el şi alţi proprietari de Tesla”.

Tesla nu a răspuns imediat la cererea de comentarii a Reuters.

Plângerea spune că purtarea Tesla este ”deosebit de flagrantă” şi ”foarte ofensatoare”.

Yeh a depus plângerea ”împotriva Tesla în numele său, al unei categorii de membri în situaţii similare şi al publicului larg”.

Plângerea spune că posibila categorie va include persoane care au deţinut sau au închiriat o Tesla în ultimii patru ani.

Reuters a scris că unii angajaţi ai Tesla ar putea vedea clienţi ”spălând rufe şi lucruri cu adevărat intime. Le-am putea vedea copiii”, potrivit unui fost angajat.

”Într-adevăr, interesul părinţilor pentru confidenţialitatea copiilor lor este unul dintre cele mai fundamentale interese de libertate pe care societatea le recunoaşte”, se arată în plângere.

Procesul cere instanţei ”să împiedice Tesla să se implice în comportamentul său greşit, inclusiv încălcarea vieţii private a clienţilor şi a altora, şi să recupereze daunele reale şi punitive”.

 

Citeste si alte articole: