România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

Primăria Timișoara vrea să instituie premiul „Timișoara pentru valori europene”, care va onora o personalitate de anvergură internațională

Din OrasPrimăria Timișoara vrea să instituie premiul „Timișoara pentru valori europene”, care va onora o personalitate de anvergură internațională

Primăria Timișoara a anunțat că va institui premiul „Timișoara pentru valori europene/Timisoara Award for European Values”, care va fi acordat anual unei personalități de anvergură internațională. Acest premiu va fi acordat unei persoane care a promovat sau apărat valorile europene atât în interiorul, cât și în afara Uniunii Europene. Laureatul va fi ales de un juriu alcătuit din personalități din diferite domenii, care sunt cunoscute pentru atașamentul lor față de valorile europene.

”Premiul este răspunsul Timișoarei la vremurile de tensiune și conflict pe care le traversăm și se întemeiază pe moștenirea lui Decembrie 1989 și pe vizibilitatea europeană de care șe bucură orașul în anul Capitalei Culturale. Într-o perioadă în care libertatea și democrația sunt atacate de forțe autoritare atât din interiorul, cât și din afara Uniunii Europene, este important să ne reafirmăm angajamentul față de un viitor bazat pe valorile europene: libertate, respect pentru diversitate, democrație, stat de drept, drepturile omului. Acestea sunt și valorile care au format identitatea Timișoarei de-a lungul istoriei sale. Le mulțumesc personalităților care au acceptat să se alăture acestui demers de promovare a orașului, în calitate de membri ai juriului. Fiecare dintre ei are o legătură definitorie cu orașul nostru, cu spiritul și valorile sale”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Începând cu anul 2023, premiul „Timișoara pentru valori europene/Timisoara Award for European Values” va fi acordat anual, într-o ceremonie de decernare care va avea loc în orașul Timișoara.

Juriul care va alege laureatul premiului este alcătuit din personalități recunoscute din diferite domenii și care au acceptat să ofere contribuția lor pro bono. Acesta este format din scriitoarea Adriana Babeți, scriitorul Mircea Cărtărescu, regizoarea Anca Miruna Lăzărescu, dirijorul Cristian Măcelaru, ambasadoarea Simona-Mirela Miculescu și judecătoarea Iulia Moțoc.

„Din partea municipiului Timișoara în juriu va fi primarul Dominic Fritz. Activitățile organizatorice pentru decernarea premiului cad în sarcina Asociației pentru Promovarea Timișoarei, în care primăria este membru fondator. Contravaloarea premiului și costurile generate de organizare vor fi acoperite integral din sponsorizări”, a transmis Primăria Timișoara.

Citeste si alte articole: