Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

Baidu a dat în judecată dezvoltatori de aplicaţii şi Apple, pentru copii false ale aplicaţiei sale bot Ernie disponibile în Apple Store

EconomieBaidu a dat în judecată dezvoltatori de aplicaţii şi Apple, pentru copii false ale aplicaţiei sale bot Ernie disponibile în Apple Store

Botul Ernie, alimentat de inteligenţa artificială, al companiei Baidu, lansat luna trecută, a fost prezentat drept cel mai apropiat răspuns al Chinei la chatbot-ul ChatGPT dezvoltat de SUA.

Baidu a declarat că a intentat procese la Tribunalul Popular Haidian din Beijing împotriva dezvoltatorilor din spatele aplicaţiilor contrafăcute ale botului său Ernie şi ale companiei Apple.

”În prezent, Ernie nu are nicio aplicaţie oficială”, a spus Baidu într-o declaraţie postată vineri seara, pe contul său oficial WeChat ”Baidu AI”.

De asemenea, Baidu a postat o fotografie a dosarului său din instanţă.

”Până la anunţul oficial al companiei noastre, orice aplicaţie Ernie pe care o vedeţi din App Store sau din alte magazine este falsă”, a spus compania.

Apple nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. O căutare efectuată de Reuters sâmbătă a constatat că încă mai existau cel puţin patru aplicaţii care poartă numele în limba chineză al botului Ernie, toate false, în App Store-ul Apple.

Botul Ernie este disponibil numai pentru utilizatorii care solicită şi primesc coduri de acces. În declaraţia sa, Baidu a avertizat şi împotriva persoanelor care vând coduri de acces.

 

Citeste si alte articole: