România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

Preşedintele Comisiei de agricultură a Camerei: Protestul fermierilor români e îndreptăţit. E timpul ca taxele vamale să fie reintroduse şi să permitem cerealelor şi produselor ucrainene doar tranzitarea teritoriului României

EconomiePreşedintele Comisiei de agricultură a Camerei: Protestul fermierilor români e îndreptăţit. E timpul ca taxele vamale să fie reintroduse şi să permitem cerealelor şi produselor ucrainene doar tranzitarea teritoriului...

„Este din ce în ce mai evident că Decizia Comisiei Europene de a ridica taxele vamale pentru produsele provenite din Ucraina a generat efecte negative tuturor statelor din regiune. Cerealele provenite din Ucraina au provocat blocaje comerciale, au destabilizat piaţa, au generat prăbuşiri ale preţurilor, punând fermierii români în imposibilitatea de a-şi valorifica producţiile. Este timpul ca taxele vamale să fie reintroduse şi să permitem cerealelor şi produselor ucrainene doar tranzitarea teritoriului României în drumul lor către ţări terţe”, a afirmat Florin Ionuţ Barbu, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Social-democratul a reiterat că România va continua să sprijine Ucraina până când va câştiga războiul declanşat de Rusia, însă „avem datoria să ne protejăm fermierii şi procesatorii”.

El mai spune că „PSD va continua să sprijine fermierii români şi producţia românească, mai ales în aceste perioade complicate pe care cu toţii le traversăm”.

Fermierii din întreaga ţară protestează, vineri, nemulţumiţi de „soluţia găsită de Comisia Europeană la problemele şi dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar”.

Ministrul Agrilcuturii Petre Daea a declarat vineri, după întâlnirea cu fermierii care protestează în Capitală, că a fost publicat pe site-ul ministerului actul normativ care stabileşte modul de acordare a banilor de la Comisia Europeană, cei 10 milioane de euro, care au fost dublaţi de la bugetul de stat.

El a precizat că aceste sume se vor da numai fermierilor care au cereale pe stoc la 1 februarie şi nu se dă niciun cent pentru comercianţii de cereale. Ministrul a dat asigurări că banii vor ajunge la fermieri în 29 de zile.

Citeste si alte articole: