Calendar Evaluare Națională: clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Calendarul pentru evaluările naționale la finalul claselor...

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin...

Grindeanu se declară mulţumit de evoluţia lucrărilor la noul terminal de pasageri de pe Aeroportul Timişoara: Sper ca la momentul finalizării, noul terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara să deservească zboruri Schengen

EconomieGrindeanu se declară mulţumit de evoluţia lucrărilor la noul terminal de pasageri de pe Aeroportul Timişoara: Sper ca la momentul finalizării, noul terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara să deservească...

”Am verificat astăzi şantierul noului terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Traian Vuia din Timişoara. Pot spune că sunt mulţumit de evoluţia lucrărilor, având în vedere că acestea au început în data de 1 noiembrie 2022. Sper, ca la momentul finalizării, noul terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara să deservească zboruri Schengen, iar vechiul terminal să fie folosit pentru curse non-Schengen”, spune Grindeanu.

În prezent, constructorul este în faza ridicării structurii prefabricate a noului terminal, ceea ce permite finalizarea lucrărilor până la sfârşitul anului.

Pentru respectarea graficului de lucrări, constructorul a desfăşurat inclusiv iarna o serie de activităţi.

În paralel, au produs elementele prefabricate de beton armat pentru suprastructură.

Terminalul pentru Plecări externe construit acum reprezintă cea mai importantă investiţie din istoria aeroportului.

Lucrările au o valoare de aproximativ 185 milioane de lei şi sunt cofinanţate prin POIM.

Construcţia (parter şi 2 etaje) va avea o suprafaţă desfăşurată de 11.800 m2 şi va fi dotată cu echipamente moderne pentru confortul şi siguranţa călătorilor.

 

Citeste si alte articole: