Marți, 4 aprilie, Primăria Timișoara a demarat o campanie complexă de eliberare masivă a domeniului public de construcții ilegale

Din OrasMarți, 4 aprilie, Primăria Timișoara a demarat o campanie complexă de eliberare masivă a domeniului public de construcții ilegale

În data de 4 aprilie, Primăria Timișoara a inițiat o campanie amplă pentru a curăța domeniul public de construcții și alte amplasamente ilegale.

Mai multe dozatoare de apă au fost deja ridicate de pe domeniul public al orașului. Nu se știe exact când acestea au apărut în oraș, dar este clar că nu aveau acord de funcționare ambulant, contract de închiriere sau nu achitaseră taxele pentru ocuparea domeniului public.

Deși operatorii au fost somați să îndepărteze dozatoarele de mai multe ori, aceștia nu au făcut acest lucru, astfel că Primăria a intervenit cu echipe de muncitori de la Colterm.

Conform unor surse ale Tion.ro, unele dintre cele 13 dozatoare de apă din Timișoara erau branșate ilegal la curent și la rețeaua de apă a orașului. La aceste dozatoare, un litru de apă plată sau sifon costa 50 de bani.

Recent, consilierii locali au aprobat la o ședință scoaterea la licitație a trei amplasamente, pe care operatorii de astfel de automate sau unele similare vor avea oportunitatea să le ocupe legal.

Citeste si alte articole: