Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

Guvernul aprobă alocarea a 1,6 miliarde de dolari, prin NATO, pentru întărirea capacităţii de apărare a Republicii Moldova şi Ucrainei

EconomieGuvernul aprobă alocarea a 1,6 miliarde de dolari, prin NATO, pentru întărirea capacităţii de apărare a Republicii Moldova şi Ucrainei

Astfel, a fost aprobată suma de aproximativ 1,6 milioane dolari, rămasă necheltuită din contribuţia României la Fondul voluntar al NATO pentru susţinerea forţelor armate din Afganistan (tranşa a II-a), ce va fi direcţionată către Fonduri Voluntare NATO destinate întăririi capacităţii de apărare a Republicii Moldova şi Ucrainei, arată comunicatul de presă al Executivului.

În urma deliberărilor de la nivelul Alianţei s-a decis ca sumele rămase necheltuite să fie returnate la bugetele naţionale ale statelor donatoare sau redirecţionate de către acestea către alte Fonduri Voluntare ale NATO.

Decizia alocării acestor fonduri, prin intermediul NATO, în beneficiul R. Moldova şi Ucraina, este în concordanţă cu obiectivele fixate prin Programul de guvernare 2021-2024 şi reflectă angajamentelor asumate de România la nivel înalt în cadrul forurilor internaţionale, mai arată sursa citată.

 

Citeste si alte articole: