Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

Putin are o problemă: Ucraina plănuiește o ofensivă masivă pentru a câștiga războiul

ExternePutin are o problemă: Ucraina plănuiește o ofensivă masivă pentru a câștiga războiul

Putin are o problemă: Ar putea contraofensiva ucraineană așteptată de mulți analiști să pună capăt războiului? Dacă armata Kievului reușește să dea lovituri grele forțelor ruse, ca până acum, și să amenințe cu recucerirea Peninsulei Crimeea, Kremlinul ar putea fi obligat să negocieze.

Rămâne însă de văzut dacă președintele rus Vladimir Putin se va simți presat să se așeze la masa negocierilor, scrie 19fortyfive.

În curând, armata ucraineană va lansa o contraofensivă la scară largă. Obiectivul: împingerea forțelor ruse înapoi pe câmpul de luptă și forțarea președintelui rus Vladimir Putin să reconsidere viabilitatea „operațiunii militare speciale”.

Kievul a început deja să primească un număr mare de sisteme de arme importante din Occident. Dar, cu siguranță, va fi nevoie de mai multe arme pentru ca Ucraina să reușească ce și-a propus, subliniază publicația americană.

Armele occidentale și războiul cu arme combinate

Unul dintre principalele obiective ale Kievului este introducerea de noi sisteme de arme în armata ucraineană. Mai multe țări s-au angajat să trimită diferite sisteme de arme în Ucraina. Polonia, Germania, Norvegia, Finlanda și alte țări trimit tancuri de luptă Leopard 2; Regatul Unit trimite tancuri de luptă principale Challenger 2; SUA trimit tancuri de luptă principale M1A1 SA Abrams, vehicule de luptă de infanterie M2 Bradley și vehicule blindate M1126 Stryker.

Dar aceste noi sisteme de arme occidentale nu vor câștiga războiul pentru ucraineni. M142 High HIMARS și M270 MLRS sunt doar câteva dintre sistemele care au ajutat Ucraina să oprească înaintarea Rusiei și să elibereze zone mari de teritoriu.

Sistemele de arme sunt doar o parte a ecuației

Dar, în final, sistemele de arme sunt doar o parte a ecuației. Un plan bun, o comandă și un control flexibile, logistica de încredere și oamenii sunt elemente esențiale pentru ca o operațiune ofensivă la scară largă să reușească. În viitoarea contraofensivă, capacitatea armatei ucrainene de a desfășura operațiuni cu arme combinate – încorporând și integrând diferite arme, cum ar fi artileria, tancurile, infanteria mecanizată, focuri de rază lungă și putere aeriană – va fi cheia confruntării.

Timp de șase luni, forțele ruse au săpat și au creat linii defensive vaste peste câmpul de luptă, în special în sud și est. Dacă aceste fortificații vor fi apărate destul de bine, armata ucraineană va avea o misiune grea în a le sparge fără o abordare combinată.

Ce urmează pentru Ucraina

Dacă armata ucraineană reușește să dea o nouă lovitură grea forțelor ruse și să amenințe Peninsula Crimeea, Kremlinul ar putea fi obligat să negocieze. Cu toate acestea, pentru ca Putin să vină la masa negocierilor, ucrainenii vor trebui să obțină o serie de victorii importante pe teren. Liderul rus este angajat în acest război și nu există nicio opoziție în interiorul Rusiei. Numai dacă va vedea că este iminentă o catastrofă militară, Putin va fi dispus să negocieze.

Chiar și atunci, o pace negociată ar putea să nu fie realistă.

„Retorica și acțiunile lui Putin, precum și modelele sale din trecut”, sugerează că lupta ar putea continua chiar și în absența oricărui progres pe teren, a evaluat Institutul pentru Studiul Războiului într-o actualizare recentă a războiului. „În consecință, o înțelegere negociată poate fi imposibil de atins, deoarece președintele Putin nu va accepta realitatea, aceea că nu poate cuceri Ucraina”, a adăugat ISW.

Chiar dacă Ucraina nu reușește să oblige conducerea rusă să vină la masa negocierilor, tot poate obține ceva: Kievul are nevoie de victorii convingătoare, care să-i forțeze pe partenerii occidentali să continue sprijinul financiar și militar care vor salva vieți.

Citeste si alte articole: