Volodimir Zelenski vrea ca orașul Bucea să devină „un simbol al justiţiei”

ExterneVolodimir Zelenski vrea ca orașul Bucea să devină „un simbol al justiţiei”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că orașul martir Bucea, locul multor atrocități comise de către armata rusă, ar trebui să devină „un simbol al justiţiei” și a cerut ca „fiecare asasin rus” să fie adus în fața justiției.

„Trebuie să facem totul pentru a face din Bucea un simbol al justiţiei”, a spus Volodimir Zelenski în timpul unei reuniuni la Kiev, cu ocazia împlinirii unui an de la eliberarea oraşului Bucea de sub ocupaţia rusă.

Volodimir Zelenski vrea ca rușii responsabili de autoritățile de la Bucea să fie trași la răspundere
„Dorim ca fiecare criminal, fiecare călău, fiecare terorist rus să fie tras la răspundere pentru fiecare crimă împotriva poporului nostru”, a adăugat el.

Vineri, 31 martie, ucrainenii marchează un an de la eliberarea orașului Bucea de sub ocupația Rusiei, iar cu acest prilej, liderul de la Kiev a spus că nu îi vor ierta niciodată pe cei care au comis atrocitățile din acest oraș.

La sfârșitul lunii martie a anului trecut, Ucraina a recucerit Bucea și Irpin, orașe situate de nord-vest de capitala Kiev, după ce trupele rusești au renunțat la tentativa de a ocupa capitala ucraineană.

În prezent, anchetatorii internaționali adună dovezi în aceste orașe și în alte localități unde, potrivit ucrainenilor, rușii au comis atrocități la scară largă

Ucrainenii nu îi vor ierta pe cei care au comis atrocitățile de la Bucea

La un an de la masacrul din Bucea, suburbie a Kievului, care a șocat o lume întreagă, Volodimir Zelenski a avertizat că ucrainenii nu vor ierta niciodată ce s-a întâmplat acolo. Vineri se împlinește un an de când Rusia s-a retras din Bucea, lăsând cadavre de civili împrăștiate pe străzi în ceea ce a devenit un simbol al presupuselor crime de război rusești care au șocat lumea.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski scrie într-un mesaj publicat pe rețelele sociale că Ucraina „nu va ierta niciodată” ceea ce s-a întâmplat acolo.

„365 de zile de când este din nou un oraș ucrainean liber. Un simbol al atrocităților armatei țării ocupante. Nu vom ierta niciodată. Vom pedepsi fiecare făptuitor”, a scris Zelenski.

Forțele ruse s-au retras din orașul aflat la nord-vest de capitala Kiev la 31 martie 2022, la puțin peste o lună după ce președintele Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să invadeze Ucraina. În urma lor, au lăsat scene de groază care au șocat lumea.

Jurnaliştii AFP au descoperit pe 2 aprilie cadavrele a cel puţin 20 de persoane îmbrăcate în civil, unele cu mâinile legate la spate, zăcând pe o stradă a suburbiei.

Citeste si alte articole: