Ministerul Educaţiei a transmis Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene propuneri de diminuare a sumelor din PNRR cu peste 38 de milioane de euro

EconomieMinisterul Educaţiei a transmis Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene propuneri de diminuare a sumelor din PNRR cu peste 38 de milioane de euro

Ministerul Educaţiei anunţă, vineri, că Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în calitate de coordonator naţional, a demarat procesul de renegociere PNRR.

”În acest context, la solicitarea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Educaţiei a transmis propuneri de ajustare a componentelor de grant şi loan, precum şi propuneri de diminuare, în valoare totală de 38.5 de milioane de euro”, a transmis, vineri, Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Ministerul Educaţiei face precizări şi despre propunerile de diminuare transmise.

”Suma reprezintă valoarea jaloanelor 501 pentru digitalizarea Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), cu o alocare de 10 milioane de euro, şi a jalonului 499 – Dezvoltarea resurselor educaţionale deschise, cu o alocare de 28.5 de milioane de euro. Pentru jalonul 501, suma a fost propusă de Ministerul Educaţiei în urma discuţiilor din Consiliul Naţional al Rectorilor. Pentru jalonul 499 există alocare suplimentară în cadrul Programului Educaţie şi Ocupare 2021 – 2027”, precizează ministerul.

Instituţia precizează, de asemenea, că, în ceea ce priveste componenta I6 – Dezvoltarea a 10 consorţii regionale şi dezvoltarea şi dotarea a 10 campusuri profesionale integrate – 338 milioane de euro, a derulat, în perioada 17.11.2022 – 07.03.2023, un apel de proiecte pentru dezvoltarea consorţiilor regionale pentru învăţământ dual.

”Precizăm că au fost depuse 33 de proiecte, acestea fiind în perioada de evaluare a eligibilităţii, urmând ca, în limita bugetului, să fie finanţate cele mai bune aplicaţii. Menţionăm, de asemenea, că această investiţie nu este afectată de nicio propunere de diminuare”, a mai transmis ministerul.

”În acelaşi timp, pentru corecta informare, atât a aplicanţilor, cât şi a opiniei publice, subliniem faptul că toate apelurile de proiecte din cadrul C 15: Educaţie se vor derula cu respectarea calendarului afişat şi a bugetului alocat”, au adăugat oficialii instituţiei.

 

 

Citeste si alte articole: