Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Liderul PNL Buzău a transmis ministrului Economiei nemulţumirile HoReCa legate de ordinul ANPC referitor la meniuri: Poate duce la dispariţia restaurantelor gourmet şi obligă restaurantele cu reţete tradiţionale să îşi divulge secretele culinare

EconomieLiderul PNL Buzău a transmis ministrului Economiei nemulţumirile HoReCa legate de ordinul ANPC referitor la meniuri: Poate duce la dispariţia restaurantelor gourmet şi obligă restaurantele cu reţete tradiţionale să...

”Săptămâna aceasta m-am adresat ministrului Economiei, domnului Florin Marian Spătaru, pentru a transmite mesajul operatorilor HoReCa din judeţul Buzău, cu privire la consecinţele suportate de aceştia în urma introducerii obligativităţii de a preciza în meniuri ingredientele folosite în bucătărie, numărul de E-uri sau valoarea nutriţională”, a scris, vineri, pe Facebookm deputatul Gabriel Avrămescu.

Liderul PNL Buzău s-a întâlnit, în luna martie, cu mai mulţi operatori economici din domeniul HoReCa cu care a discutat despre problemele cu care se confruntă  în activitatea pe care o desfăşoară.

Printre aceştia s-au numărat şi mai mulţi proprietari de pensiuni şi deţinători de puncte gastronomice locale care s-au plâns de noile prevederi legale care li s-au impus.

”Mesajul transmis în atenţia preşedintelui ANPC, domnul Horia Constantinescu, scoate în evidenţă nemulţumirea operatorilor economici din domeniul alimentaţiei publice cu privire la ordinul emis de ANPC”, a mai transmis liberalul.

Potrivit acestuia, ordinul ANPC, printre altele:

– poate duce la dispariţia restaurantelor gourmet

– obligă diverse restaurante, cu reţete tradiţionale, să îşi divulge secretele culinare

– limitează posibilitatea antreprenorilor din domeniul HoReCa de a fi creativi, originali, de a prepara mâncăruri sezoniere, timpul acestora fiind ocupat cu platforme de calculat calorii sau cheltuieli cu analizarea fiecărui fel de mâncare

– afectează segmentul Punct Gastronomic Local şi comunităţile slowfood

”În plus, trebuie luat în considerare faptul că vorbim despre o industrie puternic afectată de pandemie, care trebuie sprijinită pentru a-şi reveni mai rapid, fără a fi împovărată cu noi reglementări birocratice”, consideră deputatul buzoian.

La data de 15 martie 2023 a intrat în vigoare ordinul ANPC nr 201/2022 privind furnizarea de informaţii la comercializarea produselor finite/ mâncărurilor furnizate de unităţile şi restaurantele colective care stabileşte modalităţile de informare a consumatorilor cu privire la datele referitoare la produsele finite/ mâncărurilor preparate şi/ sau oferite spre comercializare.

 

 

Citeste si alte articole: