Calendar Evaluare Națională: clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Calendarul pentru evaluările naționale la finalul claselor...

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin...

Grindeanu, despre ancheta DNA privind activităţi de la CN Aeroporturi Bucureşti: Sunt mai mult decât bucuros că în sfârşit pare că se face ordine/ El anunţă că va trimite Corpul de Control după ce procurorii termină ancheta

EconomieGrindeanu, despre ancheta DNA privind activităţi de la CN Aeroporturi Bucureşti: Sunt mai mult decât bucuros că în sfârşit pare că se face ordine/ El anunţă că va trimite...

Prezent, joi, în judeţul Prahova, ministrul Transporturilor a afirmat că nu a fost citat la DNA ca martor, iar procurorii nici nu au cerut documente de la minister sau de la CN Aeroporturi Bucureşti.

 

”Pot să vă spun, în schimb, că încurajez din tot sufletul această anchetă, pentru că, de vreun an de când cer managementului de acolo să organizeze licitaţia pe acele spaţii, s-au folosit de tot felul de chichiţe şi le ştiţi foarte bine – nu spun că sunt ilegale şi nu vreau să fiu interpretat – de a bloca această licitaţie. Poate că acum, şi sunt convins că odată cu această acţiune se va face lumină”, a afirmat Sorin Grindeanu.

 

El a precizat că în comunicările procurorilor a văzut ”sume de domeniul incredibilului cerute de unii sau alţii”. 

 

”Sigur, lucrul ăsta trebuie dovedit în instanţă, dar interesele erau foarte mari. Sunt mai mult decât bucuros că în sfârşit pare că se face ordine. Vom avea o licitaţie aşa cum am cerut, şi anume deschisă, cu mulţi ofertanţi, astfel încât cea mai bună ofertă să fie câştigătoarea şi serviciile pentru pasageri să fie unele de top, unele europene. Eu cred că e important acest lucru, iar cei care se fac vinovaţi de ceea ce acuză DNA-ul trebuie să plătească”, a adăugat Grindeanu.

 

El a precizat că nu îi cunoaşte pe angajaţii vizaţi de anchetă, arătând că în cazul lor vor fi aplicate prevederile contractului colectiv de muncă.

 

Ministrul a anunţat, de asemenea, că la finalizarea anchetelor de către procurori va trimite la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti Corpul de Control, subliniind că nu face acest lucru în acest moment pentru că ar fi ”o amestecare” în ancheta procurorilor.

Fostul director general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) George Alexandru Ivan a fost reţinut, alături de trei oameni de afaceri, într-un dosar de luare de mită şi trafic de influenţă instrumentat de DNA. De asemenea, fostul director al Direcţiei Management Facilităţi Aeroportuare din cadrul CANB a fost plasat sub control judiciar.

Procurorii îi acuză de luare de mită şi trafic de influenţă.

Citeste si alte articole: