Calendar Evaluare Națională: clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Calendarul pentru evaluările naționale la finalul claselor...

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin...

Generalul Mark Milley spune că un război al SUA cu Rusia ar însemna un consum enorm de muniție

ExterneGeneralul Mark Milley spune că un război al SUA cu Rusia ar însemna un consum enorm de muniție

Șeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, a avertizat miercuri că un război între Statele Unite și o altă mare putere ar duce la un consum „extraordinar” de muniție și că țara trebuie să se asigure că este pregătită, potrivit AFP.

Mark Milley Ucraina și Rusia au folosit o cantitate uriașă de muniție de artilerie de când Moscova și-a invadat vecinul în februarie 2022, ceea ce a stârnit îngrijorări cu privire la stocurile deținute de SUA, care la rândul lor au furnizat multă muniție Kievului.

„Nivelul incredibil de consum de muniție” este o „mare lecție” din conflictul din Ucraina, care rămâne un „război regional limitat”, a declarat generalul Mark Milley.

„Dacă ar exista un război în peninsula coreeană sau un război de putere între SUA și Rusia, acest consum ar fi extraordinar”, a adăugat el.

„Mai avem încă de lucru pentru a ne asigura că stocurile noastre (…) sunt pregătite” pentru a face față oricărei situații, a spus Mark Milley.

Un înalt responsabil al Pentagonului, Gabe Camarillo, declarase cu o zi înainte că Statele Unite investesc pentru a produce mai multe muniții de artilerie.

Camarillo a precizat că țara caută să producă mai multă muniție de calibru 155 mm, lansatoare și rachete Javelin și muniție pentru sistemele de rachete de precizie Himars.

Citeste si alte articole: