Banca Transilvania a preluat grupul OTP din România

Tranzacție autorizată Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin...

Guvernul amână plafonarea tarifelor RCA pentru a doua oară

EconomieGuvernul amână plafonarea tarifelor RCA pentru a doua oară

Guvernul României a amânat, pentru a doua oară, adoptarea unui proiect pentru limitarea tarifelor RCA, precizând că vor fi „analizate cele mai bune opțiuni”, a transmis Executivul, miercuri.

Citește și ASF propune tarife RCA ca în 2022 pentru șase luni

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, în deschiderea ședinței de Guvern, că l-a chemat pe președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, în Guvern, pentru a susține proiectul pentru înghețarea tarifelor RCA, iar pe baza propunerii sale și a analizei pe care  va desfășura în cadrul ședinței, premierul lua o decizie în acest sens. Anterior, premierul spusese că acest proiect va fi adoptat în această săptămână.

Este a doua oară când Guvernul amână acest proiect. Săptămâna trecută, Executivul a amânat discutarea proiectului, după ce el a fost retras de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Inițial, ASF a venit cu un proiect care plafona tarifele RCA la nivelul din martie 2022. În urma unor critici puternice din industrie, Autoritatea a venit cu un nou proiect, pentru plafonarea tarifelor la nivelul celor din februarie 2023 și pentru limitarea comisioanelor brokerilor.

Măsurile vin în contextul în care ASF a retras recent autorizația de funcționare a Euroins România, cel mai mare asigurător RCA din piață, și a constatat starea de insolvență a companiei, iar după falimentul anterior, al City Insurance, a avut loc o creștere puternică a prețurilor

Citeste si alte articole: