Bugetul casei. Cum să-l organizezi ca să economisești

Bugetul casei Cu toții ne dorim să punem...

Vrei o mașină? Trebuie să răspunzi la trei întrebări

Achiziție mașină Când te-ai hotărât să-ți cumperi o...

Directorul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM: Anul trecut a fost în premieră, în 15 ani, în care nu s-a epuizat plafonul de garantare de 1,5 miliarde pentru Noua Casă/ Anul acesta se vede o oarecare accelerare a ritmului

EconomieDirectorul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM: Anul trecut a fost în premieră, în 15 ani, în care nu s-a epuizat plafonul de garantare de 1,5 miliarde...

”Chiar dacă anul trecut a fost în premieră, în 15 ani, în care nu s-a epuizat plafonul de garantare de 1,5 miliarde – 93% s-au epuizat – anul acesta am depăşit în prima lună peste 500 de credite, deci se vede o oarecare accelerare a ritmului. Noi avem convenţii de colaborare cu 14 instituţii financiar-bancare, pe circuit de aprobare încă două instituţii financiare, practic o să fie 16 şi avem acelaşi plafon de garantare: 1,5 miliarde. (…) Noi sperăm ca până la sfârşitul anului pe programul Noua Casă să epuizăm acest plafon”, a declarat Dumitru Nancu, miercuri, la Piteşti. 

 

Conform acestuia, pe locul întâi la accesări de credite prin acest program garantat de stat se situează judeţul Iaşi, urmat de Ilfov, Sectorul 3 al Capitalei, judeţul Cluj şi judeţul Argeş. 

 

În ceea ce priveşte programul IMM Invest, şeful Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM a afirmat că ”din cei 6,2 miliarde buget aprobat, deja am depăşit 1,5 miliarde, noi sperăm ca la rectificarea din iulie să mai cerem bani”.

Urmăreşte conferinţa News.ro ”Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României pe 2023”, joi, 30 martie, începând cu ora 10.00, pe  ,   si  Profit News TV.

 

Citeste si alte articole: