Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Consiliul Local al Municipiului Timișoara se întâlnește pe platforma de online de videoconferință pentru a discuta despre Colterm

Din OrasConsiliul Local al Municipiului Timișoara se întâlnește pe platforma de online de videoconferință pentru a discuta despre Colterm

Consiliul Local al Municipiului Timișoara va avea a treia ședință extraordinară pe data de 3 aprilie 2023 la ora 16:00 pe platforma online de videoconferință. Ordinea de zi a ședinței va fi un singur punct: proiectul de hotărâre privind aprobarea achitării către Compania Locală de Termoficare Colterm S.A. a sumei de 100.000.000 lei cu titlul de ”Avans subvenții diferență de preț și tarif la energia termică livrată populației”.

În urmă cu câteva zile, pe data de 23 martie 2023, a avut loc ultima ședință extraordinară a CLT cu aceeași temă. Proiectul dezbătut a fost același, însă ședința s-a încheiat fără a se găsi o soluție pentru salvarea companiei de termoficare aflată în insolvență.

Apelul pentru întâlnirea din 3 aprilie vine ca urmare a refuzului executivului primăriei de a aloca bani pentru plata datoriilor, amenzilor și a certificatelor verzi. Colterm SA ar trebui să achiziționeze circa 200.000 de certificate CO2 până la data de 30 aprilie, însă primăria a declarat că nu va achita aceste certificate pentru al treilea an consecutiv. În 2021, Colterm a fost amendată cu 21 de milioane de euro pentru neachiziționarea de certificate EUA, iar în 2022, nu s-au cumpărat certificate verzi în valoare de 11,2 milioane de euro, iar amenda este de 14,5 milioane de euro.

Datoriile totale ale municipalității către Colterm sunt de aproximativ 238 milioane de lei, reprezentând subvenția diferenței de preț și tarif la energia termică livrată populației și achitarea pierderilor tehnologice induse.

Citeste si alte articole: