Municipalitatea timișoreană vrea să doteze 1.300 de săli de clasă, cu mobilier și echipamente IT

Din OrasMunicipalitatea timișoreană vrea să doteze 1.300 de săli de clasă, cu mobilier și echipamente IT

Primăria Timișoara vrea să instaleze mobilier și echipamente IT în aproximativ 1.300 de săli de clasă, cu fonduri din Programul Național de Reabilitare și Reconstrucție (PNR). Pentru a îmbunătăți mediul de învățare pentru elevii care studiază în oraș, a solicitat o nouă finanțare de 17,5 milioane de euro, cu TVA inclus.

Finanțarea este destinată furnizării de mobilier, echipamente digitale și alte facilități pentru 60 de instituții de învățământ încorporate și asociate și trei instituții afiliate (Clubul Sportiv Școlar Vega, Clubul Sportiv Școlar nr. 1 și Palatul Copiilor). Pe lista școlilor se află aproape toate școlile preșcolare, primare, gimnaziale și liceale din Timișoara. Mai mult de 80% din sălile de clasă din oraș au fost acoperite, iar restul de 20% au fost dotate în ultimii cinci ani.
1.275 de săli de clasă vor fi dotate cu mobilier ergonomic, fie în completarea mobilierului necesar, fie pentru a înlocui mobilierul învechit. Acest mobilier include scaune, birouri, pupitre, birouri pentru profesori, dulapuri pentru elevi sau profesori și materiale didactice. 1.287 de săli de clasă, 42 de laboratoare de informatică și 40 de laboratoare interdisciplinare de științe vor fi dotate cu echipamente digitale și echipamente avansate pentru clasele virtuale.
În plus, 29 de birouri de formare, 50 de birouri de spirit și educație și 27 de săli de sport vor fi, de asemenea, dotate cu mobilier și echipamente digitale specializate.

„Este cel mai consistent proiect de modernizare a claselor din peste 60 de școli și grădinițe din Timișoara, de până acum. Modernizăm atât mobilierul școlar, cât și echipamentele pe care le folosesc peste 40.000 de copii și care, în multe cazuri, sunt profund depășite și uzate. Pregătim școala pentru secolul 21, cu condiții moderne de învățare pentru toți copiii, indiferent dacă merg la o școală centrală sau la una de cartier. Fondurile europene sunt soluția pentru nevoile de modernizare a orașelor României și sper că acest lucru este evident și pentru coaliția de guvernare, care pune aceste finanțări acum în pericol”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 86.339.577,59 lei (inclusiv TVA), din care 72.554.266,89 lei reprezintă fonduri europene și 13.785.310,70 lei reprezintă TVA de la bugetul de stat. Sursa de finanțare este reprezentată de Programul Național de Reconstrucție și Consolidare.

Citeste si alte articole: