Calendar Evaluare Națională: clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Calendarul pentru evaluările naționale la finalul claselor...

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin...

Mihai Tudose crede că OMV va plăti taxa de solidaritate: A făcut o mulţime de bani pe cârca românilor

EconomieMihai Tudose crede că OMV va plăti taxa de solidaritate: A făcut o mulţime de bani pe cârca românilor

Mihai Tudose a fost întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, dacă OMV va plăti taxa de solidaritate. 

“Eu cred că OMV o va plăti. Cred că va plăti fiindcă a făcut o mulţime de bani pe cârca românilor. Haideţi să fim sinceri cu viaţa”, a precizat europarlamentarul PSD. 

El a mai fost întrebat de ce statul român nu a fost în stare să transpună corect directiva europeană. 

“Statul român a transpus foarte corect acea directivă care astfel a fost negociată şi acceptată fiindcă de data asta, când s-a negociat chestia asta ministrul de resort nu a protestat cum a protestat Daea, inclusiv în scris. Adică domnul Virgil Popescu de la PNL. (…) Aceste acte se transcriu. Nu se interpretează. Ai transcris-o, atâta tot. Numai dacă schimbi o virgulă ai ieşit din text”, a explicat europarlamentarul PSD. 

Întrebat dacă pentru această situaţie este vinovat ministrul Energiei, Virgil Popescu, Mihai Tudose a răspuns: “Am spus-o de 10 ori. Poate şi domnul Virgil Popescu, domnul ministru încerca să se bată, dar măcar spunea, frate, eu nu am fost de acord, am avut alte idei. Acolo majoritatea a decis altfel, dar m-am bătut pentru treaba asta. Eu am luat procesele verbale de şedinţă de acolo, m-am uitat. Nimic”.

OMV Petrom, ce cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din România, controlat de grupul austriac OMV, a anunţat de două ori că, în baza rezultatelor sale financiare pe anul trecut şi a prevederilor OUG de introducere a taxei, consideră că nu datorează contribuţia de solidaritate.

Citeste si alte articole: