Rusia, măsură drastică după pierderile semnificative din război. Putin joacă ultima carte

ExterneRusia, măsură drastică după pierderile semnificative din război. Putin joacă ultima carte

Rusia se confruntă cu pierderi semnificative în urma războiului din Ucraina și a luat o măsură drastică. Soldații lui Putin au rămas fără tancuri la un an de la invazia inițială.

Rusia a pierdut atât de multe tancuri din 24 februarie 2022 că a fost nevoită să scoată vehiculele blindate antice pentru a compensa pierderile din război. Grupul de cercetare a raportat pe 22 martie că forțele ruse au transportat un tren încărcat cu tancuri T-54/55 din Primorsky Krai către vestul Rusiei. Ele ar putea ajunge în Ucraina, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului.

Potrivit Oryx, o altă organizație de informații open-source care documentează pierderile rusești în Ucraina, armata rusă are undeva în jur de 1.871 de tancuri distruse, avariate, abandonate sau capturate la un an de la începutul războiului.

ISW a a transmis că pierderile de vehicule blindate rusești „restrâng în prezent” capacitatea armatei ruse de a conduce războiul și că Putin a cerut ca tancurile T-54/55 să fie scoase din depozite. „Desfășurarea de echipamente inferioare pentru a reface capacitatea armatei ruse de a desfășura un război de manevră mecanizată poate determina o degradare suplimentară a forțelor ruse în Ucraina”, potrivit ISW.

Rusia se confruntă cu pierderi semnificative

Și Avril Haines, directorul Serviciului Naţional de Informaţii, a spus că Rusia are „rate mari de victime” pe câmpul de luptă, adăugând că analiștii din serviciile de informații americane „nu văd ca armata rusă să se recupereze suficient în acest an pentru a obține câștiguri teritoriale majore”. El a mai declarat că pierderile Rusiei „au sporit dependenţa sa de armele nucleare”.

„Deşi activitatea sa cibernetică din jurul războiului nu a fost la nivelul ritmului şi impactului la care ne aşteptam, Rusia va rămâne o ameninţare cibernetică de top, deoarece îşi rafinează şi utilizează capacităţile de spionaj, influenţă şi atac. Rusia probabil nu doreşte un conflict militar direct cu forţele SUA şi NATO, dar există potenţialul ca acest lucru să se întâmple”, mai scrie în raportul prezentat în faţa Comisiei pentru informaţii a Senatului american.

Citeste si alte articole: