România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

Meloni: „Guvernul este calomniat pentru naufragiul din Calabria, noi nu lăsăm copiii să moară”

ExterneMeloni: „Guvernul este calomniat pentru naufragiul din Calabria, noi nu lăsăm copiii să moară”

Giorgia Meloni a intervenit miercuri în Camera Deputaților, după discursul de marți de la Senat. Pe masa discuțiilor se află poziția Italiei privind migranții și războiul din Ucraina în vederea Consiliului UE din 23 și 24 martie. Sunt așteptate discursuri susținute de secretarul PD, Elly Schlein și de președintele M5S, Giuseppe Conte.

„Voi răspunde în principal la lucrurile cu care nu sunt de acord, încercând să câștig timp, pentru că suntem ocupați la Palatul Quirinale în vederea Consiliului European, dar sunt multe aspecte cu care nu sunt de acord: ba mai mult, am auzit o mare cantitate de lucruri false și o consider o veste bună”, pentru că „atunci când este nevoie să se spună lucruri care nu sunt adevărate, evident că nu prea sunt multe de spus despre ceea ce este adevărat”, a afirmat prim-ministrul Giorgia Meloni la Camera Deputaților, în răspunsul său la dezbaterea privind comunicările în vederea Consiliului European, scrie Il Messaggero.

„A povesti în fața lumii, în fața acestui efort enorm, că, în schimb, lăsăm copiii să moară în Marea Mediterană este o calomnie nu numai la adresa Guvernului, ci și a Statului italian, a bărbaților și femeilor din forțele de ordine, a întregului nostru sistem. Sau vreți să spuneți că sunt agenți de poliție care nu vor să salveze copiii la indicații Guvernului?”, a spus prim-ministrul italian, Giorgia Meloni, la Camera Deputaților.

„Datele demontează o anumită propagandă”

„Din 2013 până în 2023, conform datelor UNHCR, în Marea Mediterană au murit în total 25.692 de persoane: știm că riscul ca ceva să meargă prost este inerent plecărilor în sine și, de fapt, s-a întâmplat în toate guvernele. M-am dus să mă uit care era procentul celor care nu au putut fi salvați față de plecări și datele acestui guvern sunt cele mai mici”, a spus Giorgia Meloni la Camera Deputaților, replicând după comunicările în vederea Consiliului UE. Premierul italian a subliniat că „noi suntem cei care, în raport cu debarcările, am reușit potențial să salvăm cei mai mulți oameni. Datele demontează o anumită propagandă”.

„Am fost lăsați singuri să facem această muncă uneori în afara granițelor naționale”, a declarat președintele Consiliului de Miniștri, Giorgia Meloni, la Camera Deputaților, vorbind despre salvările pe mare.

„Întotdeauna am configurat blocada navală ca o propunere europeană în colaborare cu autoritatea libiană. Credeți că știți mai bine decât mine ce spun și ce gândesc? Documentele vor confirma acest lucru. Eu lucrez pentru un obiectiv de acest tip, pentru o misiune europeană care să blocheze plecările în colaborare cu autoritățile africane, deci și libiene, și cu o cooperare care să aducă dezvoltare”, a spus prim-ministrul Giorgia Meloni. (Traducerea: Oana Avram, RADOR)

Citeste si alte articole: