Banca Transilvania a preluat grupul OTP din România

Tranzacție autorizată Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin...

A fost reluată campania de plantare de copaci și plante în mai multe cartiere din Timișoara

Din OrasA fost reluată campania de plantare de copaci și plante în mai multe cartiere din Timișoara

Primăria Timișoara continuă campania de plantare, inițiată în toamna trecută, și își reia acțiunile în lunile martie și aprilie. În toamna anului 2022, s-au plantat 616 arbori, 3.396 de arbuști, 860 de plante perene, 144.000 de plante bienale și 150.000 de lalele, narcise și zambile.

Acțiunile de plantare au loc în mai multe cartiere din Timișoara, inclusiv în zona centrală. În această săptămână, sunt programate plantări pe următoarele străzi și bulevarde: bd. Mihai Eminescu, str. Dr. Nicolae Paulescu, str. Magnoliei, str. Costică Rădulescu, str. Cozia, Intrarea Martir Ianoș Paris, Calea Buziașului, Parcul Central, Parcul Catedralei, bd. Take Ionescu, bd. Regele Ferdinand, str. Cicio Pop, str. 20 Decembrie 1989.

“Continuăm campania de plantări începută în toamnă, pentru că spațiul verde este o componentă absolut esențială a calității vieții în oraș. Punem aliniamente stradale noi, pe unele dintre ele le folosim pentru a proteja spațiul verde de parcări neinspirate. Completăm aliniamente unde arborii au fost tăiați ori s-au uscat. Avem în lucru primul registru local al spațiilor verzi din Timișoara, o bază de date la zi, cu care să administrăm mai eficient moștenirea verde a orașului nostru. Chiar astăzi am asistat la plantarea noilor arțari pe strada Paulescu, adiacentă Pieței Victoria, înalți de aproximativ 6 metri”, declară edilul Timișoarei, Dominic Fritz.

Echipele contractate de Primăria Timișoara au început deja plantarea primilor arbori în diverse zone ale orașului. Aceștia au fost plantați pe strada pietonală Dr. Nicolae Paulescu (arțari), str. Cozia (ulmi), Intrarea Martir Ianoș Paris (peri) și în Parcul Humulești (peri).

În plus, cu ocazia acestor acțiuni, echipele de specialiști angajate de primărie au reamenajat și completat locul de joacă din Parcul 3 August 1919 (Humulești), situat în cartierul Ciarda Roșie.

Citeste si alte articole: