Calendar Evaluare Națională: clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Calendarul pentru evaluările naționale la finalul claselor...

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin lege

Vânzarea de energizante către minori, interzisă prin...

Primăria municipiului Timișoara va tăia o parte din cablurile de comunicații, atârnate pe stâlpi

Din OrasPrimăria municipiului Timișoara va tăia o parte din cablurile de comunicații, atârnate pe stâlpi

Primăria Timișoara urmează să taie cablurile de telecomunicații care atârnă de stâlpi într-o altă zonă a orașului. Urmează străzile din zona Cluj și Alieș, a anunțat primarul Dominique Fritz.

În prezent, „recolta” de cabluri tăiate este bogată, fiind tăiate 15 tone de cabluri. Măsurile au fost deja implementate în zonele Circumvalațiunii, Lipovei și Calea Aradului. Primarul precizează că operatorii rețelelor afectate de cablurile tăiate au în aceste zone canalizări subterane pentru acest tip de rețele, dar nu au mutat infrastructura în subteran.

”15 tone de cabluri care atârnau pe stâlpii de pe Circumvalațiunii, Sever Bocu și Aradului date jos în ultimele săptămâni. Peste tot unde am intervenit există canale subterane pentru aceste cabluri. Ce nu a existat însă, e voința din partea operatorilor pentru a face ordine și a le trece în subteran. Din păcate, cei afectați au fost tot timișorenii, pentru că firmele de rețele au ignorat somațiile pe care le-am trimis în repetate rânduri pentru a-și muta cablurile în canalizațiile existente”, a declarat Dominic Fritz.

El mai precizează că vrea să ”punem capăt acestor practici mutilante pentru frumusețea Timișoarei și să facem ordine pe spațiul public”.

Citeste si alte articole: