Șoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li se face dosar penal

Fără dosar penal După discuțiile de zilele trecute,...

Piețe de investiții. Oportunități de explorat în 2024

Piețe de investiții Specialiștii au o serie de...

Acţiunile Credit Suisse au crescut joi cu până la 32%, după împrumutul de 50 de miliarde de franci elveţieni de la banca centrală

EconomieAcţiunile Credit Suisse au crescut joi cu până la 32%, după împrumutul de 50 de miliarde de franci elveţieni de la banca centrală

Banca elveţiană, care are probleme financiare, a anunţat miercuri seara că îşi va exercita opţiunea de a se împrumuta de la banca centrală elveţiană în cadrul unei facilităţi de împrumut acoperite şi a unei facilităţi de lichiditate pe termen scurt.

Banca Naţională Elveţiană şi Autoritatea Elveţiană de Supraveghere a Pieţei Financiare au declarat miercuri, într-un comunicat, că Credit Suisse ”îndeplineşte cerinţele de capital şi lichiditate impuse băncilor importante din punct de vedere sistemic”.

Credit Suisse a anunţat, de asemenea, că va răscumpăra datorii în valoare de aproximativ 3 miliarde de franci, legate de 10 emisiuni de obligaţiuni senior denominate în dolari şi patru emisiuni de obligaţiuni senior denominate în euro.

”Aceste măsuri demonstrează acţiuni decisive pentru consolidarea Credit Suisse, pe măsură ce ne continuăm transformarea strategică pentru a oferi valoare clienţilor noştri şi altor părţi interesate”, a declarat directorul general al Credit Suisse, Ulrich Koerner, în comunicatul de miercuri.

Acţiunile Credit Suisse, a doua cea mai mare bancă din Elveţia, au început să scadă la începutul săptămânii, alături de multe alte bănci europene, din cauza temerilor de contagiune ca urmare a prăbuşirii Silicon Valley Bank.

Pierderile băncii elveţiene s-au adâncit marţi, după ce a anunţat în raportul său anual întârziat că a fost găsită ”o slăbiciune semnificativă” în raportările sale financiare în 2021 şi 2022, deşi a spus că acest lucru nu a afectat acurateţea situaţiilor financiare ale băncii.

Acţiunile Credit Suisse au scăzut miercuri la un nou minim istoric, pentru a doua zi consecutiv, după ce Saudi National Bank – un investitor de top – a declarat că nu va mai aduce numerar din cauza restricţiilor de reglementare.

Saudi National Bank a preluat un pachet de 9,9% din acţiunile Credit Suisse ca parte a sunei majorări de capital de 4,2 miliarde de dolari a băncii, pentru a finanţa o restructurare strategică masivă, menită să îmbunătăţească performanţa serviciilor bancare de investiţii şi să abordeze o serie de riscuri şi eşecuri de conformitate.

 

Citeste si alte articole: