Câştigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% în interval de un an

Câştigul salarial mediu În luna mai 2024, câştigul...

Cod roșu și pe șine. Trenurile circulă cu viteză redusă

Trenurile circulă cu viteză redusă. Traficul feroviar se...

Eurostat: Aproape un sfert dintre români nu își permit o masă adecvată

Studiu Eurostat Aproape 1 din 10 locuitori ai...

Președinta Comisiei Europene doreşte „reguli de joc echitabile” cu China

ExternePreședinta Comisiei Europene doreşte „reguli de joc echitabile” cu China

Președinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, și-a apărat poziția în timpul unei vizite la Washington, afirmând că Uniunea Europeană doreşte „reguli de joc echitabile cu China” pentru a evita riscurile de „dependenţă” energetică, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen doreşte „reguli de joc echitabile” cu China. Nu vrem o dependenţă aşa cum am cunoscut-o cu Rusia în privinţa combustibililor fosili”, a susținut Ursula von der Leyen în timpul unui interviu organizat luni la Strasbourg.

„Nu vrem să fim dependenţi în domeniul materiilor prime critice, de exemplu. Prin urmare, ne diversificăm şi ne consolidăm lanţurile de aprovizionare cu parteneri având aceleaşi idei”, a continuat şefa executivului european, recent întoarsă dintr-o călătorie în Statele Unite.

Astfel, vineri, în timpul vizitei la Casa Albă, președinta Comisiei Europene a convenit cu Joe Biden să înceapă „imediat” negocierile pentru un „acord ţintit privind metalele strategice” pentru o tranziție energetică menită să reducă dependența față de Beijing.

Poziția față de China adoptată de de preşedinta executivului european la Washington a provocat iritare în rândul UE.
Pe aceste subiecte de ordin geopolitic, „era nevoie de un mandat” din partea liderilor statelor membre, a criticat un responsabil european sub protecţia anonimatului.

Aceşti lideri europeni s-au arătat preocupaţi, în cursul discuţiilor din octombrie pe această temă, de a-şi găsi propria cale faţă de China, fără a se alinia cu Statele Unite şi a se lăsa atraşi într-o logică a „confruntării sistematice”, reaminteşte sursa menționată.

Citeste si alte articole: