Lucrările de apă-canal realizate de Aquatim în Timișoara sunt gata în proporție de circa 35%

Din OrasLucrările de apă-canal realizate de Aquatim în Timișoara sunt gata în proporție de circa 35%

Viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, a declarat că, după o vizită pe teren, lucrările de apă-canal efectuate de către societatea Aquatim în Timișoara sunt finalizate în proporție de aproximativ 35%. El a solicitat societății specializate să mențină curățenia pe șantiere.

Am mers pe teren să verific curățenia de pe șantiere. Cu 30 de milioane de euro sunt în curs de schimbare 38 km de apă și 27 km de canal. Alături de cei 30 de km de termoficare deja schimbați reprezintă cel mai mare proiect de înlocuire de conducte din ultimii 30 de ani”, a spus Lațcău.

După finalizarea lucrărilor, se va proceda la spălarea carosabilului și a trotuarelor pe străzile vizate.

În mod inevitabil aceste lucrări generează nemulțumiri, ambuteiaj, stres și mizerie. Încă de anul trecut am agreat cu Aquatim ca la venirea primăverii vom începe un proces temeinic de spălare a tuturor străzilor pe care lucrările s-au finalizat. Azi am fost să verific.  Calea Moșniței, Strada Labirint, Orșova, Răsăritului, Cugir sunt străzi unde s-au făcut sau se fac spălări în așa fel încât praful și noroiul care au rămas după aceste șantiere să dispară. Acestea sunt suportate din bugetul Aquatim și vin în completarea curățeniei regulate efectuate de Brantner”, a mai precizat Lațcău.

Este inevitabil să apară disconfort în timpul unor investiții în infrastructură similare.

Știu că investițiile de amploare sunt nepopulare cât sunt în execuție, dar Timișoara are nevoie imensă de ele. Trebuie să le facem mai repede, să avem șantiere mai organizate și mai curate și să creștem calitatea proiectării și execuției. Procesul acesta este unul iterativ și vizibil, iar modul în care ajungem la standardul de calitate pe care ni-l dorim este să cerem constant mai mult”, a precizat viceprimarul.

Citeste si alte articole: