Firmele care deschid șantiere și murdăresc străzile cu noroi sunt amendate de către polițiștii locali

Din OrasFirmele care deschid șantiere și murdăresc străzile cu noroi sunt amendate de către polițiștii locali

În ultima perioadă, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat să verifice zonele în care se desfășoară lucrări de construcții și șantierele aferente, precum Bdul Take Ionescu, Liviu Rebreanu, Străzile Dorobanților, Labirint, Renașterii, Piatra Craiului, Grigore Alexandrescu, Marginii, Augustin Coman, Gării, Mircea cel Bătrân, Măgura, Piața Victoriei, Calea Moșniței și Splaiul Nicolae Titulescu. Aceste verificări au dus la aplicarea a 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 115.500 lei, conform prevederilor HCL 320/2022 și HCL 333/2022.

Sancțiunile au fost aplicate pentru fapte precum murdărirea căilor publice cu noroi, neamenajarea rampei de spălare pentru autovehicule la ieșirea din șantier, neamenajarea drumurilor în organizarea de șantier, neefectuarea lucrărilor de salubrizare a organizărilor de șantier, depozitarea direct pe trotuar sau pe sol a materialelor de construcții, necolectarea deșeurilor din construcții în containere speciale și altele.

Aceste acțiuni de verificare sunt organizate în mod regulat, atât ca urmare a autosesizărilor polițiștilor locali, cât și ca urmare a sesizărilor primite de la cetățeni.

Citeste si alte articole: