Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

Este videochatul legal?

MedicalEste videochatul legal?

Asta se întreabă toate fetele care se gândesc, la un moment dat, la o carieră în domeniul videochatului. Este acest domeniu legal, sau nu? Existând atât de multe controverse pe acest subiect, nu ar trebui să ne mire interesul față de caracterul legislativ al unei industrii care se bucură de foarte mult succes.

Începem prin a spune că videochatul este 100% legal în România. Asta datorită legii 196/2003, ce a fost ulterior completată de Legea 496/2004.

Totuși, există câteva aspecte de urmărit atunci când ești în căutarea unui studio de videochat din Galati 100% legal. Despre acestea vorbim și noi în rândurile următoare. Iată care sunt aspectele de urmărit atunci când cauți un studio de videochat cu care să colaborezi și de la care să ai parte de un cadru perfect legal pentru colaborare:

Există un contract

Colaborarea cu studioul de videochat ales nu ar trebui să fie realizată altfel decât folosind un contract de colaborare. De regulă, aceste contracte sunt de tipul artist-interpret, iar datorită contractului pot fi plătite contribuțiile către stat, așa cum este CAS-ul și CASS-ul.

Dacă studioul ales de tine îți propune o altă formă de colaborare, ce nu implică semnarea unui contract, atunci ar trebui să cauți un alt studio de videochat în Galați. SmartChat ar putea fi o alegere bună în acest sens.

De asemenea, contractul va trebui semnat încă din prima zi, iar tu trebuie să beneficiezi de un exemplar al acestuia. În caz contrar, este foarte probabil să fii victima unei înșelăciuni.

Ți se cer documentele de identitate

Dacă studioul ales nu este interesat să îți vadă documentele de identitate, este foarte probabil și ca interesul pentru cadrul legal al colaborării să fie unul destul de mic. Înainte de toate, află că trebuie să ai 18 ani pentru a practica videochatul. Documentele dovedesc că ai vârsta legală pentru a putea profesa această meserie.

În cazul în care studioul cu care alegi să colaborezi nu se interesează de vârsta ta, există un motiv pentru care ar trebui să apară semnele de îndoială.

Plățile se fac cu acte

La fiecare plată, trebuie să existe un act adițional. În videochat, plata se face de regulă la două săptămâni, așa că mereu trebuie să existe acest act. Este metoda legală de efectuare a plății.

Mai mult decât atât, plățile se fac în mod obișnuit prin transfer bancar. În cazul în care plata se face cash, adică banii în mână, cel mai probabil că există o problemă cu caracterul legal al activității studioului.

Interesează-te dacă firma la care lucrezi face plățile necesare la ANAF, pentru tine, așa cum ar trebui să se întâmple în mod obișnuit. Află dacă sumele plătite către ANAF sunt cele din contract. Poți face asta cu o cerere la ANAF sau chiar folosind site-ul lor web. Este destul de simplu, așa că de ce nu?

Ține cont de toate aceste informații dacă alegi să practici videochatul, iar astfel vei evita capcanele. Mai mult decât atât, poți merge la sigur alegând un studio perfect legal, așa cum este SmartChat. Colaborarea ta cu studioul va respecta toate normele legislative aflate în vigoare, așa că nu ar trebui să îți faci griji din acest punct de vedere.

Citeste si alte articole: