Acțiunea organizată marți, 14 martie, de polițiștii Biroului Rutier Timișoara, a dus la aplicarea a 100 de sancțiuni contravenționale

0
41
Sursă foto: renasterea.ro

Pe data de 14.03.2023, polițiștii Biroului Rutier Timișoara și cei ai secțiilor urbane din cadrul Poliției Municipiului Timișoara au organizat o acțiune Blitz cu efective mărite pentru a preveni accidentele rutiere cauzate de nerespectarea regulilor de către pietoni. Această acțiune s-a desfășurat în intervalele orare 09:00-13:00 și 15:00-19:00, în zonele din municipiul Timișoara cu risc ridicat de accidente rutiere.

În total, au fost legitimate 252 de persoane și au fost controlate 168 de autovehicule.

„În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 100 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.130 de lei.

Dintre acestea, 93 de sancțiuni, în valoare de 19.430 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, conform OUG 195/02R, 53 de sancțiuni fiind aplicate pietonilor pentru traversarea drumului public prin loc nepermis.

De asemenea, au fost aplicate 7 sancțiuni în valoare de 700 de lei, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, conform Legii nr 61/1991.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării 9 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier, respectiv:

– 2 : conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere;
– 1: conducerea unuiautovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Recomandăm pietonilor să respecte regulile de circulație și să traverseze numai prin locurile special amenajate în acest sens.

Polițiștii timișeni vor continua activitățile de verificare pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul indisciplinei pietonale”, a declarat IPJ Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.