Pe locul vechiului stadion „Dacia” din Timişoara va fi construit un complex sportiv

Din OrasPe locul vechiului stadion „Dacia” din Timişoara va fi construit un complex sportiv

Se iau primele măsuri concrete pentru a construi o nouă bază sportivă pe locul vechiului teren de sport din zona Mircea cel Bătrân. Demolările ruinelor care au rămas din vechiul complex au început, pentru a începe construcția unei baze sportive moderne. Investiția se ridică la aproximativ 1,5 milioane de euro. Noua bază sportivă va fi de tipul 1, ceea ce înseamnă că va putea găzdui meciuri de fotbal din liga a doua, dar va avea și facilități pentru antrenamente, competiții de juniori și copii, precum și sport de masă. Va exista un teren de fotbal sintetic de dimensiuni mari și un teren multifuncțional mai mic pentru baschet, handbal sau minifotbal.

Proiectul prevede și un teren de tartan, o zonă de crossfit și o pistă de atletism. Va fi construită o clădire administrativă cu vestiare și birouri. Ambele terenuri vor fi dotate cu instalații de nocturnă, iar tribuna va avea o capacitate de aproximativ 500 de locuri. Amplasamentul va fi prevăzut și cu locuri de parcare auto și facilități pentru biciclete.

În prima etapă, se vor demolare ruinele vechilor construcții din beton și cărămidă, se vor înlătura acoperișurile de tablă și structurile metalice nesigure. Zona este plină de resturi și gunoaie, motiv pentru care va fi curățată. Terenul va fi complet eliberat până în iulie a acestui an.

„Sunt construcții dezafectate, practic un focar de infecție pentru orașul nostru. Un loc care ani de zile a fost și cu riscuri, dar, din fericire, ne-a ferit Dumnezeu de întâmplări tragice. Anul trecut, a fost demolat gardul, acum avem autorizația de construcție și pentru restul clădirilor. Panoul electric improvizat este elocvent pentru a descrie ce e acolo, la fel ca mizeria din spatele acestor clădiri…Vom scoate la licitație, în scurt timp, construcția unei baze de pregătire modernă pe același spațiu”, a transmis viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără.

În această zonă vor fi plantați 38 de arbori, se va crea un nou aliniament de vegetație pe strada Ciocârliei, se vor amenaja arbuști și gazon de tip rulou. De asemenea, se va instala un sistem de irigare pentru zona verde, se vor amplasa bănci și coșuri de gunoi și va fi montat un sistem de iluminat ambiental. Costul total al investiției este de 6,7 milioane de lei, adică circa 1,5 milioane de euro. Finanțarea este asigurată din bugetul local, dar primăria va încerca să găsească și alte surse de finanțare.

Citeste si alte articole: