Programul plimbărilor cu vaporașul pe lacul din Parcul IOR a suferit modificări

Primăria Sectorului 3 anunță că programul plimbărilor...

Parcul Liniei din Sectorul 6 trece în Faza II

Pe 8 aprilie, Consiliul General al Municipiului...

Colegiul German „Goethe” e posibil să se extindă, anunță Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat...

Societatea de Transport Public Timișoara va intra, oficial, în restructurare

Din OrasSocietatea de Transport Public Timișoara va intra, oficial, în restructurare

În ultima ședință a Consiliului Local, s-a votat un plan de restructurare pe 7 ani pentru Societatea de Transport Public Timișoara. Recent, aceasta a reușit să achite datorii restante în valoare de 46 de milioane de lei. În plus, vor avea loc restructurări de personal și eficientizarea sistemului de transport prin intermediul unui proiect de digitalizare și modernizare a flotei. De asemenea, Agenția Națională de Administrare Fiscală va reduce o parte din datoriile istorice ale companiei.“ANAF va șterge peste 40 de milioane de lei din datoriile istorice ale STPT iar o sumă de 41 de milioane de lei va fi reeșealonată timp de 7 ani ”, a transmis edilul Timișoarei, Dominic Fritz.

Primăria a votat un plan de restructurare a Societății de Transport Public Timișoara (STPT) pe o perioadă de 7 ani, în încercarea de a evita insolvența companiei. Planul implică achitarea treptată a datoriilor restante, reorganizarea companiei prin reducerea personalului administrativ și creșterea numărului de angajați operaționali, modernizarea flotei de transport și implementarea unui nou sistem de e-ticketing.

Primarul Fritz a declarat că STPT trebuie să-și asume responsabilitatea restructurării financiare și îmbunătățirii serviciilor, dar că primăria va continua să ofere subvenții. Planul a fost realizat de o firmă de specialitate și este destinat să readucă STPT pe linia de plutire financiară.

Citeste si alte articole: