Rezultate deosebite obținute de elevii timișeni la olimpiada județeană de matematică

Din OrasRezultate deosebite obținute de elevii timișeni la olimpiada județeană de matematică

La Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara, în perioada 11-12 martie s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Matematică, la care au participat 185 de elevi (126 de elevi de gimnaziu și 59 de elevi de liceu) și peste 100 de cadre didactice, organizatori și evaluatori. Elevii au obținut rezultate excelente, fiind acordate un total de 120 de premii și mențiuni. Lotul județului pentru etapa națională va cuprinde cel puțin opt elevi, dar poate fi mărit în funcție de performanțele lor.

La Colegiul Economic “F.S. Nitti” din Timișoara s-a desfășurat și etapa județeană a Concursului Național de Matematică Aplicată „A. Haimovici” în aceeași perioadă, la care au participat 115 elevi de liceu și peste 80 de cadre didactice, organizatori și evaluatori. Datorită pregătirii continue la matematică, elevii au obținut 47 de premii și mențiuni.

Lotul pentru Concursul Interjudețean Memorialul „Traian Lalescu” care va avea loc la Universitatea de Vest din Timișoara pe 25 martie, va fi format din 46 de elevi.

”Mulțumim tuturor cadrelor didactice implicate, mulțumim unităților de învățământ organizatoare, părinților care apreciază performanța în matematică și felicităm elevii care au obținut rezultate deosebite în cadrul acestor competiții”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Citeste si alte articole: