Reprezentanții Universității de Vest Timișoara au anunțat că Facultatea de Fizică deține propriul seismometru funcțional

Din OrasReprezentanții Universității de Vest Timișoara au anunțat că Facultatea de Fizică deține propriul seismometru funcțional

Reprezentanții Universității de Vest din Timișoara anunță că Facultatea de Fizică deține propriul seismometru funcțional, instalat în rețeaua mondială Raspberry Shake. Dispozitivul monitorizează mișcările seismice prin intermediul unei platforme online și permite localizarea evenimentelor, schimbul de date și colaborarea națională și internațională în cadrul rețelei educaționale create în acest scop.

Seismometrul se află la subsolul clădirii universității și oferă date privind activitatea seismică în timp real. Pe harta Timișoarei, seismometrul UVT este notat cu denumirea 3D, iar cel de la Observatorul Seismologic Timișoara (OST) cu 4D. Pentru accesarea datelor înregistrate, utilizatorii pot accesa meniul Data View, unde ID-ul seismometrului UVT este R3687.

Observatorul Seismologic Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara sunt singurele sisteme de monitorizare a activităților seismice din zona de vest a țării.

Platforma Raspberry shake poate fi accesată făcând clic AICI.

Citeste si alte articole: