Cum îți pregătești copilul de grădiniță: Cea mai importantă etapă

Începerea grădiniței reprezintă una dintre cele mai...

Persoanele care își spală mașinile în fața blocului sau în fața casei, amendate

Amenzi pentru spălarea mașinii Proprietarii autoturismelor pot primi...

Prognoza meteo, 6 septembrie. Primele semne de toamnă. Zonele în care va ploua

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza...

Care este prețul apartamentelor de vânzare în Timișoara și în țară

Din OrasCare este prețul apartamentelor de vânzare în Timișoara și în țară

În luna februarie, numărul de pagini vizualizate cu anunțuri imobiliare de către români a scăzut cu 10% față de ianuarie, iar numărul de contacte realizate a scăzut cu aceeași proporție. Aceasta se datorează faptului că februarie este o lună mai scurtă, dar media zilnică a vizitelor pe platformă a crescut cu 3% în comparație cu luna anterioară, iar numărul de contacte pe zi a rămas constant. Durata de viață a anunțurilor active a scăzut cu 8% față de ianuarie conform datelor de la Storia.ro, platforma imobiliară cu cele mai multe anunțuri.

În ceea ce privește tranzacțiile imobiliare individuale încheiate în luna februarie, acestea au crescut cu 37% față de ianuarie 2023 conform datelor ANCPI, dar au scăzut cu 24% față de aceeași perioadă a anului trecut. În ceea ce privește apartamentele vechi de vânzare, prețurile medii de cumpărare au stagnat sau au înregistrat scăderi și creșteri temperate în februarie față de ianuarie. În București, prețurile din sectoarele 1 și 4 au stagnat, cele din sectoarele 2 și 3 au înregistrat scăderi de 1%, respectiv 2%, iar prețurile medii din sectoarele 5 și 6 au avut o creștere temperată de 1%.

În cazul locuințelor noi, prețurile au crescut în medie față de luna anterioară, cu creșteri de 1% în sectorul 4, 2% în sectorul 3, 3% în sectorul 1 și 4% în sectorul 2. Singurul sector în care s-au înregistrat ușoare scăderi, de 1%, este sectorul 6.

În luna februarie, au fost înregistrate 3.296 de tranzacții cu unități individuale în București, la ANCPI, ceea ce reprezintă o creștere de 16% față de luna anterioară, dar o scădere de 24% față de aceeași lună a anului trecut. În cele 10 orașe analizate, inclusiv București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Brașov, Sibiu, Iași, Arad, Craiova și Oradea, s-a observat o creștere medie anuală ponderată de 7,4% în ceea ce privește numărul de anunțuri pe oraș (februarie 2023 vs. februarie 2022), și un preț mediu ponderat de 1.489 euro/metru pătrat.

Pe platforma Storia.ro, prețurile apartamentelor din piața rezidențială veche au înregistrat o creștere medie de 1% în februarie 2023, comparativ cu luna anterioară. În Brașov, Iași și Craiova, prețurile au stagnat, în timp ce Cluj-Napoca a înregistrat o creștere de 3%. În comparație cu anul trecut, prețurile apartamentelor vechi din cele 10 orașe analizate au crescut cu 5%, în medie, iar cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Sibiu (+11%) și Iași (+12%).

În ceea ce privește prețurile apartamentelor noi, acestea au înregistrat scăderi mici, de până la 1%, comparativ cu luna anterioară, dar au crescut, în medie, cu 7%, în comparație cu februarie 2022. Brașovul și Aradul au înregistrat cele mai mari creșteri, cu 15%, respectiv 11%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Aceste analize au fost realizate de platforma de imobiliare Storia.ro, care a lansat și inițiativa „Drumul inteligent spre acasă”, pentru a oferi informații transparente și relevante pentru toți cei implicați în procesul de cumpărare, vânzare sau închiriere a unei proprietăți. Utilizatorii Storia.ro pot beneficia gratuit de serviciile profesioniștilor KIWI Finance pentru a găsi cea mai bună soluție de creditare. În plus, în 2022, Storia.ro a lansat T.R.A.I. Index, care oferă informații relevante despre standardul de viață din fiecare cartier în parte, precum nivelul de poluare a aerului, traficul, varietatea punctelor de interes și costul mediu pe metru pătrat.

Citeste si alte articole: