România: consumul de droguri a coborât la vârsta de 9 – 10 ani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...

Actele necesare pentru înscrierea la liceu 2024

În perioada 25 – 30 iulie 2024,...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români...

Rival pentru Twitter. Meta, compania care deține Facebook, dezvoltă o nouă rețea socială

MedicalRival pentru Twitter. Meta, compania care deține Facebook, dezvoltă o nouă rețea socială

Meta, compania mamă a Facebook şi Instagram, a anunţat vineri că lucrează la crearea unei noi reţele sociale care, conform descrierii sale, pare a fi un potenţial viitor competitor al Twitter.

Meta, compania mamă a Facebook şi Instagram, a anunţat vineri că lucrează la crearea unei noi reţele sociale care, conform descrierii sale, pare a fi un potenţial viitor competitor al Twitter.

„Ne gândim la o reţea socială descentralizată şi independentă, care să permită partajarea mesajelor scrise în timp real”, a afirmat grupul într-un comunicat, confirmând o informaţie dezvăluită de site-ul Platformer.

Noua aplicaţie a lui Facebook ar fi concepută pentru a fi interoperabilă cu alte reţele de acelaşi gen
Potrivit Platformer, noua aplicaţie Meta ar fi concepută pentru a fi interoperabilă cu alte reţele de acelaşi gen, precum Mastodon, care a câştigat popularitate după preluarea Twitter de către miliardarul Elon Musk în octombrie anul trecut.

Mastodon funcţionează prin servere descentralizate, fără autoritate centrală de management sau de decizie.

Prin urmare, aceasta ar reprezenta o ruptură majoră de strategia folosită până acum de giganţii tehnologiei, care au preferat până acum să funcţioneze într-un mediu închis şi cu propriile reguli de utilizare, relatează AFP.

Mii de angajați Meta își vor pierde locul de muncă

Gigantul american Facbook a anunțat o nouă serie de disponibilizări. Astfel, mii de oameni vor rămâne fără loc de muncă în 202223, anul pe care fondatorul Meta îl numește „Anul eficienței”.

Concedierile Meta 2023 s-au întors, de data aceasta pentru a bântui un alt grup de mii de angajați. În timp ce concedierile din domeniul tehnologiei continuă, Meta, compania mamă a Facebook, se pare că plănuiește să concedieze mai mulți angajați încă de săptămâna aceasta.

Potrivit unui raport Bloomberg, compania condusă de Mark Zuckerberg intenționează să elimine mai multe locuri de muncă în plus față de reducerea de 13% care a avut loc în noiembrie. Publicația adaugă că această rundă de concedieri Meta se face pentru a ajuta organizația să devină mai eficientă.

Următoarea rundă de concedieri este determinată de obiectivele financiare

Raportul adaugă că Facebook a lucrat, de asemenea, la aplatizarea organizației sale și a oferit pachete de răscumpărare pentru mai mulți manageri. În plus, Meta a raportat că a tăiat echipe întregi pe care le consideră neesențiale, conform evaluării sale.

Cu toate acestea, sursele au declarat pentru Bloomberg că viitoarea rundă de concedieri în masă de la Meta este determinată de obiective financiare. Prin urmare, acestea sunt diferite de planurile Meta de aplatizare a organizației în majoritatea aspectelor.

Citeste si alte articole: