Forțele Aeriene ale SUA au prezentat misteriosul bombardier nuclear B-21 Raider

ExterneForțele Aeriene ale SUA au prezentat misteriosul bombardier nuclear B-21 Raider

Forțele Aeriene americane au lansat două imagini noi ale B-21 Raider în timpul Simpozionului de Război al Forțelor Aeriene și Spațiale din 2023, din Aurora, Colorado, marți.

Generalul Thomas A. Bussier, comandantul Air Force Global Strike Command, a vorbit la simpozion și a subliniat că noul bombardier reprezintă ceea ce este necesar pentru a învinge amenințările cu care se confruntă SUA.

Unul dintre aceste aspecte a fost o flotă de bombardiere care include B-21 Raider, care este descris ca un bombardier adaptabil pentru amenințări viitoare și are atât capacități nucleare, cât și convenționale.

Forțele Aeriene ale SUA spun că Bussier a numit B-21 „coloana vertebrală viitoare a flotei de bombardiere”, adăugând că filiala militară va avea cel puțin 100 de Raiders.

În planul pe termen lung, Forțele Aeriene intenționează să achiziționeze 220 sau mai multe bombardiere.

B-21 este „pe cale să livreze avioane operaționale la prima sa bază principală de operare la mijlocul anilor 2020”, a spus generalul.

Air Force a spus într-un comunicat de presă că avionul a fost proiectat cu o arhitectură deschisă care permite inserarea rapidă a tehnologiilor mature.

De asemenea, a fost proiectat pentru suportabilitate, întreținere și durabilitate.

„Tehnologiile care sunt integrate și sistemul de arhitectură deschisă vor oferi orice posibilități potențiale de a avansa, de a moderniza și de a menține acel sistem de arme pe vârful unei amenințări în viitor”, a spus Bussier.

B-21 Raider este primul avion bombardier american nou din mai bine de trei decenii și aproape fiecare aspect al programului a fost clasificat.

Citeste si alte articole: