Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat,...

Tranzacțiile imobiliare au scăzut și în februarie, dar prețurile continuă să crească

ImobiliareTranzacțiile imobiliare au scăzut și în februarie, dar prețurile continuă să crească

Numărul tranzacțiilor imobiliare încheiate în luna februarie a scăzut cu 24% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, dar a crescut cu 37% față de luna ianuarie 2023, conform datelor ANCPI.

În luna februarie, s-au înregistrat 3.296 tranzacții cu unități individuale în București, cu 24% mai puține ca în aceeași lună a anului trecut și cu 16% mai multe față de luna anterioară.

Mai mult, în luna februarie, românii au vizualizat cu 10% mai puține pagini cu anunțuri imobiliare decât în luna ianuarie și au realizat cu 10% mai puține contactări, conform datelor Storia.ro.

Durata de publicare a anunțurilor active, care poate reflecta cât timp le este necesar proprietăților să fie prezente pe platformă înainte de a găsi cumpărător, a fost  în scădere față de luna ianuarie, cu 8%.

Prețul mediu al apartamentelor din București a crescut cu 6,5% față de luna februarie 2022

Comparativ cu luna ianuarie 2023, în categoria apartamentelor vechi de vânzare s-au înregistrat atât stagnări ale prețurilor medii de cumpărare, cât și scăderi și creșteri temperate.

Astfel, în București, prețurile din sectoarele 1 și 4 au stagnat, cele din sectoarele 2 și 3 au înregistrat scăderi de 1%, respectiv 2%, iar prețurile medii de cumpărare din sectoarele 5 și 6 au avut o creștere de 1%.

Prețurile locuințelor noi au înregistrat creșteri de 1% în sectorul 4, de 2% în sectorul 3, de 3% în sectorul 1 și de 4% în sectorul 2. Singurul sector în care s-au înregistrat ușoare scăderi, de 1%, este sectorul 6.

Cum au evoluat prețurile locuințelor în țară?

În cele mai mari 10 orașe, București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Brașov, Sibiu, Iași, Arad, Craiova, Oradea, se observă o creștere medie anuală a prețurilor de 8,6%, până la 1.432 euro/metru pătrat.

În ceea ce privește prețurile apartamentelor vechi se observă o creștere medie a prețurilor de 1% în februarie 2023, față de luna precedentă.

Comparativ cu anul trecut, prețurile apartamentelor vechi din orașele analizate au crescut cu 5%, în medie, iar cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Sibiu (+11%) și Iași (+12%).

Prețurile apartamentelor noi au înregistrat scăderi mici, de până la 1%, comparativ cu luna anterioară, dar au crescut, în medie, cu 6%, în comparație cu februarie 2022.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, cea mai mare diferență este la Brașov, unde metrul pătrat pentru locuințele noi este cu 15% mai mare și la Arad, unde s-a înregistrat o creștere de 11%.

MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

CITEȘTE ȘI: Volumul tranzacțiilor imobiliare comerciale a crescut cu 21%

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Citeste si alte articole: