Genunchiul lui Nole. Călcâiul lui Ahile al sportului alb

Genunchiul lui Djokovic dezvăluie de fapt zona...

Mai multe restaurante din Aeroportul Otopeni, închise temporar de ANPC

Restaurante închise ANPC a închis temporar mai multe...

Ciolacu: „Va fi o reformă fiscală”

Anunțul premierului Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni,...

O autoritate de reglementare din California a închis vineri Silicon Valley Bank, pentru a evita agravarea unei crize

EconomieO autoritate de reglementare din California a închis vineri Silicon Valley Bank, pentru a evita agravarea unei crize

La 31 decembrie 2022, Silicon Valley Bank avea active totale de aproximativ 209 miliarde de dolari şi depozite totale de aproximativ 175,4 miliarde de dolari.

Sediul principal şi toate sucursalele Silicon Valley Bank se vor redeschide pe 13 martie şi toţi deponenţii asiguraţi vor avea acces deplin la depozitele lor asigurate cel târziu luni dimineaţă, potrivit comunicatului.

Banca, ale cărei activităţi sunt ataxate pe startupuri din sectorul tehnologiei, are 17 sucursale în California şi Massachusetts.

Surse citate de CNBC au declarat anterior că SVB Financial, compania mamă a Silicon Valley Bank, este în discuţii pentru vânzarea sa.

Încercările băncii de a strânge capital au eşuat, au spus sursele, iar banca a angajat consilieri pentru a explora o potenţială vânzare.

Marile instituţii financiare analizează o posibilă achiziţie a SVB. Cu toate acestea, retragerile de depozite depăşesc până acum procesul de vânzare, ceea ce face foarte dificilă realizarea unei evaluări realiste a băncii de către potenţialii cumpărători, au declarat sursele.

Acţiunile băncii au scăzut joi cu 60%, după ce SVB a anunţat miercuri seara un plan de a atrage capital de peste 2 miliarde de dolari.

Titlurile au scăzut vineri cu încă 60% în tranzacţiile electronice premergătoare deschiderii bursei, înainte de a fi suspendate în aşteptarea unor informaţii noi.

SVB a fost afectată de erodarea capitalului din cauza creşterii dobânzilor de către Rezerva

Federală americană, care a dus la scăderea finanţării disponibile pentru startupuri, acestea fiind nevoiete să retragă fonduri de la bănci pentru a-şi desfăşura activităţile.

În plus, dobânzile mari au dus şi la o scădere a valorii deţinerilor de titluri de Trezorerie ale băncii, care a fost nevoită să le vândă în pierdere pentru a-şi consilida poziţia capitalului.

 

Citeste si alte articole: