Trei firme și-au depus ofertele pentru reabilitarea fostului Cinema Freidorf

Din OrasTrei firme și-au depus ofertele pentru reabilitarea fostului Cinema Freidorf

Trei companii doresc să ofere comunității din cartierul Freidorf acces mai facil la cultura locală. Acestea au depus oferte pentru a reabilita fostul Cinema Freidorf în cadrul unei licitații organizate de Primăria Timișoara.

Două dintre acestea nu sunt străine de colaborarea cu Primăria Timișoara și una dintre ele s-a ocupat de reabilitarea a două cinematografe deținute de municipalitate.

La termenul limită pentru depunerea ofertelor, trei companii s-au înscris în licitație: Sulfatim, Audiotech Multimedia Group și Nedex Grup. Ofertele lor sunt acum în proces de evaluare.

„Redăm fostul Cinematograf Freidorf locuitorilor din acest cartier. Îl vom transforma într-un centru pentru comunitate, cu servicii culturale și sociale la care vor putea participa cetățenii de orice vârstă. Păstrăm și capacitatea de proiecție și vrem să îl dăm în administrarea aceleași echipe care a transformat Cinema Victoria într-un real succes, iar partea de servicii sociale vrem să o lăsăm în grija Direcției de Asistență Socială”, potrivit edilului Timișoarei, Dominic Fritz.

În viitor, pe strada Nicolae Andreescu nr. 97 va fi construit Centrul Cultural și Educațional Freidorf, o clădire multifuncțională care va fi dotată cu toate echipamentele necesare. Proiectul prevede investiții pentru reabilitarea și dotarea clădirii, care va fi destinată serviciilor publice pentru activități culturale și sociale, integrându-se în circuitul cultural și social.

Centrul Cultural și Educațional Freidorf va oferi servicii culturale și sociale, inclusiv un Centru de Zi pentru asistență integrată, care va furniza servicii de informare și consiliere psiho-socială, consiliere familială, consiliere vocațională, terapie ocupațională, educare și socializare, grupuri de suport și servicii medicale de bază. Persoanele cu domiciliul/reședința în zonă vor avea prioritate la accesarea serviciilor.

Clădirea va avea o scenă amplasată spre fațada posterioară, iar în jurul sălii de spectacol vor fi gradene mobile cu un total de 80 de locuri, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități. Spațiul va fi flexibil și va putea fi reconfigurat în funcție de nevoi. La etaj, deasupra zonei de acces, va fi o garderobă, un spațiu de repetiții pentru actori și o cabină de proiecție video.

Valoarea totală estimată a lucrărilor se ridică la aproape 2,4 milioane de lei fără TVA.

Durata de execuție a lucrărilor este de 15 luni.

Citeste si alte articole: