Încă 5 blocuri din Timișoara vor fi reabilitate

Din OrasÎncă 5 blocuri din Timișoara vor fi reabilitate

În ultima şedinţă a Consiliului Local Timişoara, aleşii au votat pentru actualizarea valorilor proiectului de construire a cinci blocuri din oraşul Timişoara, finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Cele cinci imobile, care includ aproape 486 de apartamente, au intrat în etapa de execuţie.

În prezent, blocurile de pe Splaiul Nicolae Titulescu nr. 10A, Strada Arieș nr. 20, Strada Mureș nr. 129, Strada Jugănaru nr. 20 și Intrarea Doinei 19-21-23-25-31, Strada Muresan nr. 61-63, Strada Nicolae Labiș nr. 1, Strada Balmus nr. 9-11 au contract de execuţie şi au început lucrările, în timp ce blocurile de pe Strada Pădurarilor nr. 5, Aleea Azurului nr. 9, Strada Gh. Lazăr nr. 36, Strada Brândușei nr. 4, Strada Brândușei nr. 11, Calea Torontalului nr. 66, blocul 119, Strada Felix nr. 23, blocul 75, scările A+B, Aleea Cascadei nr. 1 şi Strada Gh. Lazăr nr. 42 sunt în procesul de evaluare a ofertelor.

„Facem contractele de finanțare vechi să funcționeze și am deblocat deja 8 investiții pentru reabilitarea termică a blocurilor. Suntem cu ele în faza de execuție. Continuăm să investim în termoizolare, pentru a-i sprijini pe timișoreni în reducerea costurilor la utilități și vrem să accesăm finanțare pe noul POR pentru mai multe zone rezidențiale cu blocuri”, a declarat edilul Dominic Fritz.

În viitorul apropiat, va începe licitația pentru execuția a încă 5 clădiri de pe bulevardul Cetății, strada Henri Coandă, bulevardul George Dragalina, strada Teiului, strada Burebista și Calea Circumvalațiunii.

Dintre blocurile incluse în Programul de eficientizare energetică, 5 au fost finalizate, unul este realizat în proporție de 85%, 8 sunt în etapa de execuție, 27 se află în faza de licitație sau evaluare a ofertelor, iar celelalte sunt în diferite faze de revizuire a proiectului tehnic.

Citeste si alte articole: